avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire partiala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire partiala

In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au achitat doar trei sferturi din suma. i-am intrebat ce s-a intamplat si mi-au motivat "motive contabilicesti"...si ca doresc sa le trimit copie dupa factura de reparatie.
Intelegerea era sa imi fac masina unde doresc, la ce bani pot...chiar si cu piese second, ei achitandu-mi suma din devizul de reparatie, mai putin TVA-ul...
Mentionez ca asigurarea pe care se face reparatia este casco, accidentul avand loc in alta tara, vinovatul fiind cetatean strain, pe RCA-ul lui fiind mai complicat am ales sa fac masina pe casco....
CSA-ul impune un termen de plata la asigurarile casco? Ma pot adresa lor pentru a primi banii cat mai repede?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:36, 14 August 2011
Daca aveti doar acordul verbal al asiguratorului nu valoareaza nimic in cazul unui proces. Daca aveti acordul lor pe intreaga suma din deviz...iar ulterior v-au achitat partial, puteti sa recuperati diferenta in instanta(daca e suma mica nu cred ca se merita efortul)
Nu inteleg de ce vreti sa va complicati si nu faceti ceea ce v-au cerut ? Depuneti-le o copie dupa factura. In definitiv acest document reprezinta dovada contravalorii reparatiilor, nu devizul.
Anumite piese le-am luat din strainatate de la dezmembrari...iar factura pe reparatie va fi pe firma mea, pe o alta suma...nu vad de ce ii intereseaza daca suma acceptata a fost pt reparatie in regie proprie si se acorda inaintea efectuarii reparatiei....Au termen 15 zile sa imi vireze banii...de ce nu o fac pt toata suma acceptata de ei in scris....
In baza contractului daca nu contest suma in termen de 30 zile ei ma considera complet despagubiti.....la ce sa mai faci casco...dai banii sa stii ca ai cu cine sa iti manaci nervii in caz de vreun accident, cine sa te injunghie pe la spate....nu vad alt ajutor primit in urma achitarii asigurarii casco ani de zile....


La plata in regie proprie, trebuie sa faceti dovada efectiva a efectuarii reparatiei, inclusiv prin prezentarea autovehiculului.Suma trecuta in cererea de despagubire este cea care se probeaza/discuta in caz de litigiu iar ingineriile financiare nu pot fi luate in calcul de niciun asigurator, mai ales daca exista posibilitatea recuperarii prin regres de la asiguratorul extern al vinovatului.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
nucu$, utilizator
Pt despagubire in regie proprie pagubitul poate prezenta un deviz pro forma de la un service autorizat pe care asiguratorul il analizeaza si compara cu preturile la piese de pe piata locala iar manopera se stabileste la valoarea cea mai mica de pe piata locala si apoi avanseaza catre asigurat o suma cu care asiguratul poate sau nu sa fie de acord si in acest caz se negocieaza. Daca aveti un document scris de acceptare a unei sume de catre asigurator si acesta nu si-a respectat intelegerea atunci este un motiv de instanta. In cazurile de despagubire in regie proprie nu este necesar a se prezenta nici factura pt piese si nici masina reparata decat daca s-a acceptat de catre asigurator o suma mai mare decat cea convenita initial.

Alte discuții în legătură

Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)
Uniqa nu imi achita reparatia gina89 gina89 buna seara, am CASCO la UNIQA. am deschis dosar de daune si mi-am dus masina in service, la Midocar. Cei de la Midocar au facut reconstatare Midocar acceptul ... (vezi toată discuția)
Leasing - despagubire - asigurare Puff Daddy Puff Daddy Buna ziua, am cumparat un Camion prin leasing pe o perioada de 2 ani ... cu 3 luni inainte de terminarae leasing-ului camionul a fost implicat intr-un accident ... (vezi toată discuția)