avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire regie proprie mai mica decat decontul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire regie proprie mai mica decat decontul

Am un client (prieten) care a suferit o dauna, i s-a inmanat RCA insa a dorit sa isi repare auto in regie proprie. Asa ca efectuat un deviz estimatv la un service agreat de asigurator care a estimat valoarea reparatiilor la aproximativ 5800 lei. Pagugitul a depus la asigurator cererea de a i se vira banii, dorind sa isi repare auto in regie proprie, insa acestia i-au vira in cont aproximativ 2800 lei, fara vreo alta explicatie. Pagubitul a facut o sesizare la CSA insa acestia i-au comunicat ca suma asiguratorului, de 2800 lei este corecta. Ideea este ca asiguratorul a subevaluat cu foarte mult toata reparatia, desi la realizarea devizului de 5800 lei service-ul a folosit programul Audatex, agreat de asiguratori.
Ce posibilitati si sanse mai are pagubitul de a-si recupera banii pana la concurenta sumei stabilita prin deviz?
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
mauzer, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:50, 31 Iulie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Regie proprie inseamna "repar singur" si in acest caz, fara a informa pe solicitant, intrebandu-l numai daca "vrea sa primeasca banii direct si mai repede" , de faptul ca in acest caz suma este mult mai mica, calculata pe baza unui deviz in care sunt piese si materiale cu pret modic (SH sau "licenta"), manopera cea mai ieftina din zona si fara TVA.
Daca asa s-a intamplat si a semnat cererea de despagubire pentru "regie proprie", nu mai are de facut decat o eventuala contestare/verificare a devizului, unde precis veti gasi diferente in minus lasate special pentru a "inmuia" supararea clientului care descopera viclenia.Mentionez ca nu cel adus ci pe cel intocmit de asigurator.
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
nucu$, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
In mod normal, in urma emiterii devizului asiguratorul daca a fost de acord trebuia sa va vireze intreaga suma. Puteti avea castig de cauza in instanta, conditia fiind sa aveti acordul scris al asiguratorului pentru acel deviz.
Daca pagubitul a solicitat in cererea de despagubire suma de 2800 lei si in declaratia persoanei pagubite a scris ca nu mai are nici o pretentie de la soc. de asigurari si nici de la asiguratul acesteia (ambele semnate de pagubit) cred ca nici in instanta nu mai aveti sanse de cistig.

Alte discuții în legătură

Dosar dauna neplatit de 6luni geaglesmerles geaglesmerles buna ziua. in urma cu aproximativ 6 luni am fost implicat intr-un eveniment rutier unde eu sunt pagubitul.cel vinovat de producerea accidentului avea masina ... (vezi toată discuția)
Plata constatare service in caz de reparatie auto in regie proprie RaduDoru RaduDoru Buna seara. In urma cu aproximativ doua luni, am fost implicat intr-un accident auto in urma caruia masina a suferit avarii, urmand a fi despagubit de catre ... (vezi toată discuția)
Rca asirom despagubit f putin brabus722 brabus722 salut acum 3 luni am primit un buf in spate si am mers la service costul reparatiei costa 148 mil am solicitat in regie proprie ......... mi sa oferit 56 ... (vezi toată discuția)