avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... service-ul refuza sa-mi predea autoturismul reparat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

service-ul refuza sa-mi predea autoturismul reparat

Buna! Am nevoie de un sfat. Am un vw Polo in leasing, lovit in urma unui accident de un sofer cu polita RCA Asirom Constanta. Reparatia s-a terminat in urma cu doua zile dar service-ul refuza sa-mi dea autoturismul, motivand ca prima data trebuie sa aduc acceptul de plata al Asirom-ului. Cei de la Asirom mi-au spus ca acceptul vine de la Bucuresti si poate dura doua sau trei saptamani.Firma de leasing nu mi-a acordat nici un sprijin, cu toate ca service-ul este al lor. Sunt firme diferite dar firme surori(Cardinal Leasing/Cardinal Motors). Am incercat sa fac cerere de despagubire la firma mea de CASCO, dar mi-au spus ca este prea tarziu, ca trebuia sa vin de la inceput la ei, si ca trebuie sa actionez impotriva firmei de service care nu are nici un temei legal sa-mi retina masina. Ce ma sfatuiti sa fac sa-mi recuperez masina?
Cel mai recent răspuns: andreitulea , utilizator 07:54, 24 Iulie 2009
Acceptul de plata trebuia dat de insp.Asirom local, pe devizul facut de reparator, pe baza constatarii din dosarul de dauna, inclusiv reconstatarile ulterioare demontarii (daca au fost necesare), inainte de inceperea reparatiei.. Ceva nu se leaga.Daca nu s-a procedat asa, (adica ati solicitat repararea fara accept) urmeaza ;ori sa achitati factura si s-o decontati la ASIROM, ori sa asteptati plata (nu acceptul) pe care o va face ASIROM reparatorului.Ati putea avea probleme daca se vor regasi sume nedecontabile in deviz(reparatii / materiale necuprinse in deviz) pe care va trebui sa le suportati.Luati legatura cu Dep.Daune din Centrala Buc.(telefonic, e-mail)
Nu s-a facut nici un deviz de reparatii. S-au constat doar reparatiile ce trebuie efectuate, piese de schimbat, iar ulterior la demontare, service-ul a anuntat inspectorul de la Asirom ca mai trebuie inlocuita inca o piesa, iar acesta si-a dat acceptul. Poate pentru ca autoturismul este nou (2ani/36000 Km) ? Nu s-a avansat nici o suma! Inspectorul Asirom si-a dat acceptul doar asupra reparatiilor. Trebuia sa avanseze o suma in care trebuia sa ma incadrez?
Pasii care trebuiau urmati:
1.Constatare insp. asig. , intocmire nota de reparatii(inlocuiri+ reparatii/revopsiri piese) conform p.v. politie , pentru defectiunile/distrugerile evidente.(constituie in dosar o suma de despagubire incadrata in valoarea maxima de despagubire RCA ) numita "rezerva de dauna"
2.Pe baza acestui document, si a constatarilor suplimentare ,service-ul intocmeste deviz valoric(piese + manopera) si solicita aprobarea(accept scris)
3.Pe baza acestui accept, service-ul trece la efectuarea reparatiei si predarea masinii pagubitului, care semneaza pt.calitate.(interventiile nereusite nu se platesc de asigurator)
Abaterea de la regula se face cand clientul comanda/plateste reparatia urmand sa obtina despagubirea de la asigurator/vinovat (nerecomandabil!)
Din nefericire nu au fost acestia pasii urmati in cazul meu. Am vorbit astazi cu directorul service-ului si ma informat ca la ei asa se procedeaza. Daca Asiromul nu accepta toata suma, diferenta se achita de utilizator, adica de mine.Nu mi se pare normal sa platesc eu paguba produsa de altul, dar pe ei nu ii intereseaza decat sa-si incaseze costul reparatiei, chiar mi-a sugerat sa achit eu suma daca vreau sa-mi dea masina mai devreme.Se pare ca nu am alta solutie decat sa astept raspunsul Asiromului.
Asta e sigur. Daca nu vrei sa se lungeasca nu stiu cat, suna, suna, suna... si iar suna la Asirom. Oricum masina nu o vezi decat cand cineva plateste. Tu sau Asiromul. Ceea ce e corect.

Alte discuții în legătură

Problema cu societatea de asigurare Lorenza Lorenza Buna ziua! Am o problema cu asiguratorul ASIROM.Pe scurt,am fost lovita in spatele masinii de catre o persoana, din vina ei.Asiguratorul(rca-ul persoanei ... (vezi toată discuția)
Despagubire partiala luoana luoana In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)
Rca valian valian Buna ziua,azi m-au sunat cei de la reprezentanta Renault BV unde am autoturismul la reparat ,in urma unui accident provocat de altcineva,(reparatie pe RCA) ca ... (vezi toată discuția)