avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi pt urmatoarea situatie: sunt abonata la firma X - cablu TV, internet si telefon, de ceva vreme. De curand au fost emise pe numele meu 2 facturi (cca 6000 RON ambele), reprezentand apeluri internationale pt perioada septembrie 2009 - ianuarie 2011, desi in toata aceasta perioada nu am primit nici o factura pt apelurile internationale (doar facturile lunare pt cablu si internet). Neprimind facturi pt aceste convorbiri, am crezut ca sunt incluse cumva in abonamentul pe care-l achitam lunar, desi in contract nu se specifica aceasta.
Acum sunt presata de firma sa achit contravaloarea apelurilor efectuate acum 1 an si jumatate in 2 transe. Au inclus si factura pt cablu si internet in factura pt apelurile internationale ,neputand fi achitate separat si deci, nu mai beneficiez de aceste servicii.
Ce pot eu sa fac in acest caz? De ce nu am fost facturata pt apelurile efectuate la timp? Exista posibilitatea sa refuz plata facturilor? Firma ameninta ca ma da in judecata, fiind caz penal...? Nu neg convorbirile, insa mi se pare un abuz din partea firmei, obligandu-ma sa achit facturile dupa 1 an si jumatate.
Daca voi fi intr-adevar nevoita sa achit facturile, se poate face aceasta in mai multe transe, pe o perioada mai indelungata si fara sa se perceapa penalitati?
Astept sfaturile/ sugestiile Dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil.

Multumesc mult!
Cu respect,
Cel mai recent răspuns: free22lola , utilizator 15:14, 25 Mai 2011
Faceti un memoriu catre societatea care va furnizeaza serviciile si arati faptul ca, deoarece nu din culpa dvs aceste convorbiri nu au fost incluse in facturile lunare emise de acesta societate, doriti a faceti plata esaonata in mai multe luni. Solicitati societatii astfel, sa storneze aceasta factura mare si sa emita in urmatoarel luni, conform unei conventii pe care o veti face cu aceasta, alte facturi care sa cuprinda si convorbirile internationale restante. Insistati pe faptul ca vina nu va apartine dvs. ci furnizorului de servicii. Aceeasi aparare o puteti face si in fata instantei in eventualitatea in care veti fi actionata in judecata
incercati sa negociati cu ei plata in mai multe rate a celor 2 facturi. daca nu vor sa va esaloneze plata, achitati lunar cat puteti. pana va va da in judecata si va obtine un titlu executoriu, aveti sanse mari sa achitati tot debitul. in ceea ce priveste amenintarea lor cum ca ar avea conotatii penale refuzul dvs de plata, nici pe departe nu este vorba de asa ceva.
Atentie! Memoriul il faceti in 2 exemplare si il inregistrati la registratura societatii de cablu si telefonie. Pastrai nr. de inregistrare pus pe copia care va ramane la dvs. pentru a va putea folosi de acest inscris- in instanta daca va fi cazul
Multumesc mult pt raspunsuri!
De 2 luni sunt plecata din tara, iar facturile au fost trimise dupa plecarea mea. Soacra a fost la sediul societatii pt a face o reclamatie/ sa depuna memoriu in numele meu, insa a fost refuzata, pe motiv ca nu e titularul contractului.
Spuneti-mi, va rog, se poate refuza plata facturilor, pe motiv ca nu au fost emise in momentul folosirii serviciului? Iar pt cablul TV si internet nu se pot emite facturi separate, astfel incat serviciile sa poate fi folosite de rudele ramase la adresa? (Au incercat deja sa faca un alt abonament, insa firma refuza sa faca alt abonament la adresa respectiva, chiardaca e pe alt nume).
Ma gandeam sa transmit un e-mail pe adresa firmei respective, credeti ca discutiile electronice pot fi considerate dovezi?
Orice sfat e binevenit! Multumesc!

Cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare retroactiva servicii telefonie mad_di mad_di Buna ziua! As dori sa stiu daca este legala facturarea unor servicii de telefonie (convorbiri, nu abonamentul in sine) retroactiv? si daca da, pe ce ... (vezi toată discuția)
Pacalit de o firma de telefonie agud agud Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Acum o luna de zile, tatal meu a decedat. Imobilul in care a locuit, a fost cumparat de fiica mea ... (vezi toată discuția)
Abonament tv la firma de distributie prin cablu, taxat si pentru tvr in factura de energie electrica ContSters337930 ContSters337930 Nu imi este clar cum e cu abonamentul TV. Daca am abonament la o firma de distributie TV prin cablu, trebuie sa mai platesc si abonamentul ala prin factura la ... (vezi toată discuția)