avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ref. la societati pe actiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ref. la societati pe actiuni

Referitor la societati agricole (S.A.) care-si desfasoara activitatea ca societati de actiuni (S.A.) prelucrand pamantul "clientilor":
Avem o situatie in care un administrator care se considera patron (si spune ca asociatia e privata si a lui unde este "stapan") al acestei societati agr. a "repartizat" pamantul oamenilor care au devenit clienti fortati (si care sunt coproprietari in cele mai multe cazuri) dupa ce l-au redobandit cf. L.18/91unde a vrut si a faramitat si imprastiat suprafata totala a coproprietarilor in parcele plasate in diferite locuri (neaferente) ca sa fie greu de vandut sau prelucrat in mod propriu. Face ce vrea, da cat vrea ca recolta si cine indrazneste sa ceara informatii este intimidat si amenintat. Ceva comisie alcatuita de el hotaraste cat se da inainte sa se stie ce recolta a fost, cat au costat lucrarile agricole (arat, semanat, recoltat, etc.) Majoritatea (co)proprietarilor le e frica de el si cei mai multi se "supun" situatiei pentruca sunt neputinciosi fata de el. Acest individ (e presedintele asociatiei) a acaparat multe ha de pamant de la unii coproprietari fara sa se rezolve situatia cu titlurile si fara sa dea unor coproprietari sa cumpere eventual de la alti coproprietari din acelasi titlu o sansa.
Cei care nu suntem multumiti de sit. existenta ce recurs avem in fata legii?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
utilinro, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt. recoltarea de pe un teren propriu, dar semãnat de altã persoanã . mosmartin mosmartin In data de 08.11.2011 reclamantul TN a sesizat Parchetul de pe langa jud. Baia Mare cu privire la faptul ca in ziua de 10.09.2011 SC. A*** SRL i-a recoltat ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Caut un Expert contabil care sa faca expertiza uni Raport de contabilitate pe anul trecut 2013 privind arenda unui teren agricol.Va multumesc! (vezi toată discuția)
Teren arabil ''mutat'' de primar DorinaCet DorinaCet Sunt coproprietara unui teren de 1 ha teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, după moartea tatălui meu. Terenul este dat în arendă la o ... (vezi toată discuția)