avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Expertiza contabila
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Expertiza contabila

Buna ziua,

Caut un Expert contabil care sa faca expertiza uni Raport de contabilitate pe anul trecut 2013 privind arenda unui teren agricol.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:01, 6 Iulie 2014
Daca doriti un expert judiciar contabil consultati lista de pe site-ul MJ. Este indicat ca expertiza sa fie efectuata de catre un expert judiciar, deoarece in caz ca se ajunge in instanta, raportul de expertiza sa fie avut in vedere de catre instanta.
O expetiza extrajudiciara nu este obligatoriu sa fie avuta in vedere de catre instanta, chiar se poate solicita de partea adversa, sa se efectueze o expertiza tehnica judiciara, contabila.
Am un raport contabil pe anul 2013 al asociatiei agricole care imi lucreaza terenul si eu as dori sa aflu daca au fost corecte cheltuielile privind lucrarile agricole arat,semanat,recoltat .Plus subventia de la stat.Contabila asociatiei care-i si sotia patronului de asociatie nu vrea sa-mi de-a un raport individual concret privind cheltuielile agricole si nici proces verbal de la cantarul de la fata locului atunci cand a avut loc recoltarea.Va rog sa-mi spuneti la cine sa ma duc pt rezolvarea ace
Nu precizati daca dvs. sunteti membru al asociatiei, caz in care ar trebui ca patronul (!? poate presedintele asociatiei) sa prezinte bilantul contabil tuturor membrilor asociatiei.
Daca este patron (proprietar) nu are obligatia sa prezinte acest raport nimanui.
Daca sunteti membru al asociatiei/ ati dat pamant in arenda asociatiei pentru a fi lucrat si nu se respecta contractul de arendare, iar presedintele/ patronul asociatiei agricole refuza sa va puna la dispozitie raportul contabil/ nu respecta contractul, in ceea ce priveste sumele/ cota parte din producetie pe care trebuia sa vi le dea, puteti sa deschideti actiune in instanta si sa solicitati o expertiza tehnica judiciara, contabila.
Daca nu va incadrati in posibilitatile mentionate mai sus, nu vad in ce calitate ati putea primi raport contabil de la asociatia agricola.
Daca doriti sa aveti o parere de specialitate despre raportul contabil, puteti cere o consultatie la un expert contabil din judetul dvs. specializat in astfel de rapoarte. Acest expert poate fi membru CECAR sau nu. Lista cu membrii CECAR din judetul dvs. o gasiti pe internet.
Daca intentionati sa deschideti actiune in instanta, respectivul contabil trebuie sa fie si expert/ specialist tehnic judiciar autorizat de catre MJ, pentru ca raportul sau de expertiza sa fie avut in vedere de catre instanta de judecata. O data ajuns in instanta, nu este obligatoriu ca respectivul raport de expertiza, sa fie singurul avut in vedere de catre instanta. La cererea partii adverse in dosar si/ sau la solicitarea instantei, poate fi dispusa o noua expertiza tehnica judiciara.
Eu sunt persoana fizica (arendator )si am contract de arenda cu societatea agricola ( arendas) Chestia e ca de aproape 10 ani ei nu ies din aceeasi cantitate de cereale la ha.
As fi vrut sa stiu dece nu mi se da raport contabil individual atata timp cat eu am contract individual cu societatea agricola.Vreau sa stiu cum se justifica cheltuielile,impozitul la fisc,impozit de arenda plus subventia de la stat.Dece nu se poate justifica arendasul cu cheltuielile ?plus ca as vrea sa stiu daca la recoltarea cerealelor de pe camp exista vreun reprezentant de la fisc care intocmeste proces verbal de constatarea cantitatii de grau de la cantar pe fiecare ha?
Sau dece Societatea Agricola nu trebuie sa se justifice cu raport contabil fiecarui arendator ?
Puneti toate aceste intrebari arendasului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
In mod normal, astfel de prevederi ar fi trebuit mentioate in contractul de arendare incheiat intre parti. Daca prevederile nu sunt mentionate expres in contractul incheiat intre parti, este greu de crezut ca veti obtine de la arendas documente/ informatii reale, altfel decat daca deschideti o actiune in instanta si solicitati o expertiza contabila si dupa caz si o expertiza in specialitatea agricola.
La recoltarea cerealelor de pe camp, nu exista, cu siguranta niciun reprezentant al fiscului. Venitul obtinut din recolta, se declara la fisc, pe propria raspundere, de catre firma agricola printr-o declaratie fiscala, in baza careia se stabileste impozitul anual.

Alte discuții în legătură

Teren agricol evaziune fiscala, inselaciune Mikiro24 Mikiro24 Buna ziua, Va rog mult de tot sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri la urmatoarele intrebari; In ce conditii legale ar trebui o socitatea agricola sa ... (vezi toată discuția)
Monografie/documente societate cu activitate agricultura freenicos freenicos Va rog daca ma puteti ajuta cu o monografie specifica activitatilor agricole.Nu inregistrarile contabile ma omoara (ca sunt logice)cat documentele ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate in urma arendarii unui teren Adyna2006 Adyna2006 am primit o notificare de la ANAF prin care mi se comunica ca am realizat venituri din activitati agricole si trebuie sa platesc retroactiv din 2009.mentionez ... (vezi toată discuția)