avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati asociatie

Buna seara!
Sunt administratorul unui bloc si am preluat un locatar cu penalitati de acum 5 ani din care nu a platit nimic, dar platea la zi fara restanta.
Cum l-as putea obliga sa plateasca penalitatile?
L-as putea obliga sa plateasca penalitatile acum ca are nevoie de semnatura pentru a-si pune centrala?
Se pescriu penalitatile si la nivel de asociatie? Ele au fost platite din fondul pentru reparatii de ceilalti locatari.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
ContSters208825, utilizator
ContSters208825 a scris:

Sunt administratorul unui bloc si am preluat un locatar cu penalitati de acum 5 ani din care nu a platit nimic, dar platea la zi fara restanta.
Cum l-as putea obliga sa plateasca penalitatile?
L-as putea obliga sa plateasca penalitatile acum ca are nevoie de semnatura pentru a-si pune centrala?
Se pescriu penalitatile si la nivel de asociatie?

Sigur ca puteti sa-l "stimulati" acum sa-si platesca toate debitele, indiferent de cat timp sunt.
Pentru a i se prescrie sumele mai vechi, sa se adreseze instantei si sa obtina o hotarare judecatoreasca. Asociatia poate aduce argumente, dovezi ca aceste penalizari au fost corect calculate, recunoscute de restantier..., procesul poate dura 1-3 ani ... Daca proprietarul nu e grabit si-i trebuie acceptul asociatiei dupa acest proces, va intenta procesul. Dar daca va dori acceptul imediat, trebuie sa plateasca toate debitele catre asociatie.
Altfel nu-i eliberati adeverinta!
Eu nu văd legătura dintre "semnătura pentru centrală" şi plata debitelor către asociaţie.
Incerc sa va explic si poate intelegeti.
Asociatia de proprietari nu a avut bani in casa sau banca pentru a achita factura in terme catre furnizorul de gaz si furnizorul de agent termic, si-acestia au aplicat penalizari, penalizari pe care asociatia le-a platit din banii ce-i avea in cont pentru ca altfel se sista furnizarea gazului sau a agentului termic pentru intreaga asociatie.
De ce asociatia nu a avut bani in cont la timp? Pentru ca ca proprietarul care acum solicita adeverinta, nu a platit la timp costul gazului si al agentului termic de care a beneficiat.
Centrala de apartament ce urmeaza a fi instalata consuma gaz si furnizeaza caldura si apa calda, adica exact ceea ce restantierul are de plata.
Ati inteles legatura?
Eu nu i-as elibera nici un fel de adeverinta pana nu-si achita debitele.
Eu stiu ca societatile care monteaza centrale refuza clientii care nu aduc de la asociatie adeverinta ca au achitat datoriile la zi.Nici eu nu inteleg de ce, dar asa se intampla in realitate, asa ca...:(
Nu le tin partea, dar prea multa lume da vina pe administartor, care in acest caz se presupune ca a delapidat oarece sume di fondul as. prop. Oare asa sa fie? Dar de ce nu presupuneti dvs. si o alta speta: administratorul achita furnizorii asa cum hotaraste com. executiv. Se poate, nu? Acum cine deturneaza fondurile, pardon, cine delapideaza?
Ei, de la teorie la practica este cale lunga... Deci in practica de zi cu zi ne intalnim frecvent cu astfel de cazuri in care proprietari chiar cu f. bune situatii financiare, nu trec pe la asociatie cu lunile, sau in cazul de fata cu anii, achita cum vor, daca vor, nu le ajungi cu prajina la nas pentru ca-s cocotati pe cate -un X5 si asa mai departe... Acestia nici nu au nevoie de adeverinta cu pricina. Au nevoie de acest document vre-un amarat care viseaza frumos noaptea, dar dimineata se trezeste tot amarastean. Ce sa-i faci, il chemi la ordine si daca poti faci ceva, daca nu, o punem pe mamaie ca tot are dansa 86 ani sa-i mai suplimentam fondul de rulment, ca deh, este imorala, ilegala si chiar abuziva pretentia as. prop. de a-l pune la respect pe cetateanul mofturos, care are acum pretentia de drepturi in cadrul as. prop., de obligatii nu a auzit... Not Comment!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare penalitati aplicate de asociatie AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Am dori si noi niste raspunsuri in legatura cu un caz din cadrul asociatiei noastre. Un locatar contesta penalitatile care i-au fost atribuite ... (vezi toată discuția)
Penalitati asociatie locatari nelusha nelusha Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie despre care cred ca e cam nedreapta, ma intreb daca mi se pare doar sau am chiar dreptate. Locuiesc din 2010 intr-un ... (vezi toată discuția)
Penalizări cornel1592 cornel1592 Este legal : - se calculeze şi să se incaseze penalizări de întârziere, având în vedere faptul că distribuitorii ... (vezi toată discuția)