avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces civil de partaj bunuri comune - pronuntare fond
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces civil de partaj bunuri comune - pronuntare fond

Din anul 2006 am intentat la judecatoria Deva un proces civil de partaj bunuri comune dupa divort. In 17 decembrie 2010 a avut loc pronuntarea.
Ceea ce ma nelinisteste este faptul ca nici pana la aceasta data nu mi-a fost trimisa (in scris) sentinta si bineinteles motivatia la modul de partajare a bunurilor comune.
Mentionez ca la partaj se afla 3 imobile (2 apartamente si o casa de locuit).
Intrebarea mea fireasca este: Este normal sa se intirzie atat de mult ?
Mai este luna iunie, dupa care se intra si in vacanta judiciara.
Ce as putea sa fac sa intru in posesia sentintei cat mai repede posibil?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:25, 5 August 2011
in cazul dv. depuneti la registratura instantei o cerere prin care solicitati urgentarea redactarii si comunicarii sentintei civile. daca faceti acest lucru de, macar doua ori pe saptamina, ve ti primi si raspunsul la solicitare...
Verificati la arhiva instantei care este situatia, respectiv daca hotararea a fost redactata sau nu , iar daca este redactata, data comunicarii si adresa pe care a fost comunicata.
Daca hotararea nu este redactata la momentul verificarii, atunci formulati o cerere de urgentare a redactarii acesteia, iar daca a fost redactata si comunicata, insa nu a ajuns la domiciliul dvs., solicitati tot printr-o cerere recomunicarea acesteia.
Hotararile civile se redacteaza in termen de 30 de zile de la data pronuntarii dupa care se comunica partilor.
De la data comunicarii hotararii curge termenul de 15 zile al caii de atac ( apel/recurs dupa caz).
Depuneti o cerere de urgentare a redacterii hotararii judecatoresti , temeinic motivata.
Exista un termen de 30 de zile , de recomandare, ce-i drept, in care hotararile trebuie redactate.
Am verificat la arhiva instantei acum 10 zile daca hotararea a fost redactata.
Rasspunsul a fost negativ
faceti acea cerere pentru urgentarea redactarii si comunicarii sentintei depunind-o la registratura instantei fie personal, fie prin posta.

Alte discuții în legătură

In cat timp se face pronuntarea actului dupa un proces? daniela andor daniela andor buna!am avut un proces cu custodia copilului,am castigat procesul si vreau sa ma ajutati sa imi spuneti in cat timp dupa incheierea procesului voi primi ... (vezi toată discuția)
Termenul de redactare si de comunicare a sentintei de divort Georgian2all Georgian2all Un var de-al meu a divortat in martie ... termen la care judecatoarea a lasat dosarul in pronuntare. Din ce am auzit, termenul ar fi de 30 zile, timp in care ... (vezi toată discuția)
Hotarare care consfinteste invoiala partilor - urgentarea redactarii si comunicarii aura66 aura66 daca s-a facut partajul prin inteklegere ,s-a terminat judecata cu acordul partilor de a nu mai deschide niciunul din ei actiunea si hotararea data de ... (vezi toată discuția)