avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in cat timp se face pronuntarea actului dupa un proces?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in cat timp se face pronuntarea actului dupa un proces?

buna!am avut un proces cu custodia copilului,am castigat procesul si vreau sa ma ajutati sa imi spuneti in cat timp dupa incheierea procesului voi primi sentina judecatoreasca ?ultimul proces incheiat cu martor l-am avut pe data de 20 04 .doresc sa calatoresc cu copilul in strainatate si nu stiu cat timp trebuie sa mai astept pentru acel act !va multumesc si va doresc o zi buna !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:04, 10 Mai 2010
Dupa ce partile si-au spus cuvantul asupra fondului cauzei instanta declara dezbaterile inchise urmand ca apoi sa delibereze pentru pronuntarea hotararii. Este posibil ca instanta sa nu se poata decide imediat amanand in acest sens pronuntarea hotararii pentru o saptamana. Hotararea se redacteaza in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare insa acest termen nu este intotdeauna respectat datorita numarului foarte mare de dosare aflate pe rolul instantelor. Dupa 30 de zile puteti sa faceti o cerere de urgentare a redactarii.
Ultima modificare: Luni, 10 Mai 2010
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Termenul de redactare al unei hotarari civile este de 30 de zile, insa dupa comunicarea hotararii curge termenul caii de atac. si numai dupa expirarea acestuia veti putea legaliza hotararea.
va multumesc foarte mult pentru amabilitatea dv.acea sentintinta dupa termenul de 30 de zile va putea fii data ca fiind definitiva si irevocabila?sau mai trebuie sa mai astept inca 30 de zile pentru pronuntarea ei?va multumesc inca odata si tot respectul pentru ceea ce faceti dv .pentru ajutorul acordat tuturor celor de aici .o saptamana cat se poate de frumoasa!
Sa recapitulam:-termenul de redactare al hotararii civile este de 30 de zile.
-dupa aceea hotararea se comunica partilor,
-de la data comunicarii, respectiv de la data sosiirii la destinatar, curge termenul caii de atac care este diferit in functie de obiectul actiunii, in cazul divortului cu capat de cerere incredintare minor, fiind un termen de 30 de zile, in cazul incredintarii minorului 15 zile de la data comunicarii, deci avem 30 de zile plus 30 sau 15 dupa caz.
-dupa expirarea termenului caii de atac puteti legaliza hotararea.
Avand in vedere ca nu cunosc exact in care dintre cele 2 situatii va aflati, am expus ambele variante.
In termen de 30 de zile instanta trebuie sa redacteze hotararea dupa care aceasta se comunica tuturor partilor. Din momentul in care hotararea este comunicata tuturor partilor incepe sa curga termenul de 30 de zile pentru declararea apelului. Numai dupa expirarea acestui termen puteti legaliza hotararea.

Alte discuții în legătură

Primire decizie judecatoreasca dan944 dan944 Acu 2 luni am castigat un proces civil mi sa spus sa astept decizia acasa dar nu am primit nimic.Ce sa fav? (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca divort deborahramon deborahramon buna ziua ma intereseaza daca instanta ieri a pronuntat ca sunt divortata in cat timp se redacteaza sentinta si daca pot face ceva pt a o urgenta [editat ... (vezi toată discuția)
Hotarare care consfinteste invoiala partilor - urgentarea redactarii si comunicarii aura66 aura66 daca s-a facut partajul prin inteklegere ,s-a terminat judecata cu acordul partilor de a nu mai deschide niciunul din ei actiunea si hotararea data de ... (vezi toată discuția)