avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitare minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitare minori

Am divortat acum 9 luni, iar impreuna cu fosta sotie am 2 copii minori care locuiesc impreuna cu ea. In fata instantei de judecata, la momenttul respectiv, am "cazut" amandoi de acord sa nu stabilim un program strict de vizite din mai multe cauze (locuim in orase diferite, datorii ramase in urma desfacerii casatoriei, etc). Pana acum 5 luni vorbeam la telefon cu copii aproape zilnic, dar de cand fosta sotie are un logodnic (sau viitor sot) nu mi-a mai permis sa tin legatura cu copiii. Si-a schimbat numerele de telefon si adresa iar singura metoda de a comunica cu ea era mesengerul, care s-a sistat de vre-o 3 luni, de cand primeste pensia alimentara (mentionez ca pana la plata pensiei de catre firma la care lucrez eram contactat de ea saptamanal). Ultima convorbire cu ea a fost ca, copiii nu vor sa vorbeasca cu mine si nu vor sa ma vada, dar asta am auzit-o doar de la ea. Copiii au 8 respectiv 6 ani.Orice posibilitate de a comunica cu ea sau cu copiii nu mai am. Ce trebuie sa fac pentru a-mi putea vedea copiii, chiar si macar la 3-4 luni.
Cel mai recent răspuns: laur77ro , utilizator 19:12, 26 Mai 2011
Daca nu reusiti sa va vedeti copii prin metode "ortodoxe" atunci intoarceti-va la instanta.
Deci, cam singura optiune este sa deschid un nou proces in care sa cer sa se stabileasca un program fix de vizite. Singura intrebare ar mai fi , daca eu voi fi plecat din tara, in interes de serviciu, o perioada mai lunga de timp (6-7 luni), iar in aceasta perioada nu-i pot vedea, se poate intampla ceva?
Nu se intampla nimic, dar pensia o veti plati.
Puteti,eventual, solicita in instanta,alaturi de programul de vizita, sa aveti posibilitatea contactarii copiilor si pe perioada cand Dvs.nu sunteti in tara.
Copii sunt maricei, puteti discuta si cu ei si sa le explicati situatia, eventual sa nu creada ca-i "parasiti" atunci cand veti fi plecat.
Bafta multa!
Multumesc pentru raspuns! Pensia o voi plati deoarece este o hotarare judecatoreasca in acest sens si i-mi este oprita si virata direct de firma!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta noul cod civil? annamaria24 annamaria24 Fosta sotie a logodnicului meu a plecat in Belgia cu fetita de 7 ani fara nici o explicatie ,cum isi va putea vedea fata daca efectiv nu este lasat sa se ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire telefonica privata MashaD MashaD Buna seara si Hristos a Inviat! Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sotul meu a intentat actiune de divort. suntem parintii ... Onetwothree Onetwothree Buna ziua, Sotul meu a intentat actiune de divort. Suntem parintii a doi copii minori. In prezent lucrez in strainatate, unde am venit pe 21 iunie 2022, cu ... (vezi toată discuția)