avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Renuntarea la partile sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Renuntarea la partile sociale

Buna ziua.
Sotia mea este asociat la o firma cu tatal ei si impreuna cu alta persoana. Ea detine 10% tatal ei 80% si cealalta persoana 10%/
Sotia mea doreste sa renunte la procentajul ei din firma.
Singura problema e ca noi suntem in Londra si firma e in Romania. Sa mergem in tara este exclus din cauza costurilor.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: FredBlogs , utilizator 23:16, 26 Mai 2011
Uite ca sunt nevoit sa apelez la sfaturile voastre din nou.
Socrumeu a cerut la sotia mea o imputernicire sa scoata cazierul. Aceasta imputernicire costa o suma considerabila de bani sa fie facuta aici si drumuri la consulat care este tare dificil. Pt a fi facuta la notar costa la fel o groaza de bani si alte umblaturi. Nu prea este intelegere intre ei doi si sotia s-a hotarat sa renunte la partea ei. Initial cand a semnat era vorba sa fie asociat fara responsabilitati. Asa a spus el.
Acum ne ameninta ca o da pe sotie in judecata pt obstructionarea cu buna stiinta a activitatii firmei. El doreste sa inregistreze firma pentru import/export si spune ca are nevoie de cazierul la toti trei asociatii.
Ar putea sa vina cu un caz in instanta cu asa ceva?
Noi i-am oferit o solutie extrem de simpla si usoara cu renuntarea la parti si nu avem incredere in el cu imputerniciri.
A trimis o groaza de emailuri cu amenintari si vorbe foarte urate, injuraturi si altele.
Va multumesc din nou

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parti sociale-asociat plecat din tara EmiB EmiB Buna ziua, am si eu o intrebare. Pentru o societate comeciala, formata din 2 asociati, ambii administratori, in care se doreste cedarea partilor de catre unul ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma aly_33 aly_33 Buna ziua! As dori si eu un mic ajutor in ceea ce priveste vanzarea unei firme. Am o firma(SC),infiintata in 2009 in Constanta si am gasit un cumparator ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale birsanclaudia birsanclaudia Buna ziua! Stie cineva ce formulare orc imi trebuie completate pentru cesiune parti sociale de la asociat unic catre alt asociat unic, revocare administrator ... (vezi toată discuția)