avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neacordare prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neacordare prioritate

Buna ziua,

Am avut un incident cu o masina intr-o intersectie dirijata prin indicatoare si in care eu aveam indicator de cedeaza trecerea, insa circumstantele sunt total diferite fata de cum arata primele cuvinte.
Cum s-a intimplat...: Ieseam de pe o strada secundara care avea cedeaza trecerea, pe un bulevard care are linie de tramvai si nu se poate circula pe 2 siruri, datorita faptului ca intre linia de tramvai si bordura este spatiu doar pt un sir. In dreapta strazii de pe care ieseam se afla o trecere de pietoni, pe care traversa un pieton si in fata trecerii oprise un auto pt a-i acorda prioritate de trecere pietonului. Din partea dreapta prima masina din sirul de masini vazand ca nu are cum sa treaca mai departe datorita faptului ca ar fi blocat intersesctia, mi-a facut semn sa traversez. Avand in vedere ca din partea stanga eram asigurat (avand in vedere ca pe linia de tramvai nu avea voie sa mai vina decat tramvai si acest lucru nu se intimpla, iar sirul de masini staiona si imi cedase trecerea) nu am fost 101% atent ca mai vine totusi cineva care trecea pe acea linie de tramvai pe care nu avea voie si am intrat in plin in acea masina. Mentionez ca 1. A depasit in intersectie, a depasit pe linie continua, nu a respectat circulatia doar pe un sir atunci cand in intersectie circula si tramvaie, iar intre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe 2 sau mai multe randuri si a depasit coloana de vehicule in asteptare trecand pe contrasens.
Eu am casco si puteam face constatare amiabila, insa datorita faptului ca m-au amenintat cu martori mincinosi daca nu zic ca sunt eu de vina, m-am ambitionat si nu am vrut sa fac nici o constatatre amiabila in acest sens, chiar cu riscul de a-mi pierde carnetul pt 60 zile si amenda de 400 de ron (asa cum am fost sanctionat de agentul constator).
Va rog spuneti-mi daca in instanta voi putea dovedi (adica daca am sanse) ca sunt nevinovat si ca martorul care a fost adus este unul mincinos.
Daca mai sunt necesare detalii le voi posta fara doar si poate.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 00:12, 2 Iunie 2011
Ai intrat de pe un drum fara prioritate in intersectie fara a acorda prioritate. "restul e can-can"!
In opinia mea solutia corecta ar fi culpa comuna datorita faptului ca dumneavoastra nu ati acordat prioritate, iar soferul care mergea pe drumul cu prioritate a efectuat o depasire neregulamentara incalcand linia continua.
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
Gaby811, utilizator
nu exista notiunea de drum secundar sau principal, ci drum cu sau fara prioritate si se circula pe benzi de circulatie , nu pe siruri.
ai voie sa conduci pe linia de tramvai cand intre bordura si linie nu e decat o banda de circulatie.
chiar si daca depasea, nu era interzis, cat intersectia e dirijata.
insa, daca pe drumul respectiv exista banda continua intre linia de tramvai si banda de circulatie, intr-adevar, nu avea ce cauta acolo.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc tuturor pt raspunsurile primite, insa va intreb pe toti din nou, daca acel auto circula pe contrasens cine este vinovat? Din moment ce ambele benzi, aici incluzand si linia de tramvai, erau deja ocupate, (in partea stanga de unde trebuia sa acord eu prioritatea principala si de unde primisem de la ambele benzi prioritate) el nemaiavand pe unde circula decat pe contrasens, cine este de vina?!
As dori totusi sa va puneti in situatia de a fi in mijlocul unei intersectii, toate benzile posibilie de pe sensul de mers din stanga spre dreapta dvs sa fie ocupate (deci nu mai aveati cui sa dati prioritate), evident ca incepusem sa ma asigur din dreapta, nici prin gand nu-mi trecea ca va veni un nebun pe contrasens din partea stanga.


iar pe dvs d-le arturvutcovici , va intreb asa: cui mai trebuia sa acord prioritate daca prin intersectie nu mai trecea nici un vehicul, pt ca in acest caz ar fi blocat-o? numai la noi in romania se pot intimpla astfel de cazuri, de copii teribilisti, smecheri, de bani gata, cu masini de la 18 ani, care circula cum vor ei si pe unde vor ei si totusi li se da dreptate. Poate o sa va aduceti aminte de mine intr-un oarecare moment al vietii sa vedeti ca totusi ironia nu-si are locul chiar de fiecare data. Din carti multi stiu sa vorbeasca, practica ne omoara pe multi dintre noi. Ma intreb si eu totusi, daca ati fi avut rating 10 sau pe aproape, ati fi fost la fel de ironic?!

Alte discuții în legătură

Accident pe linie tramvai costi84 costi84 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:astazi, mergand pe un drum cu 2 benzi pe sens, la mijloc linie de tramvai in ambele ... (vezi toată discuția)
Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)
Depasire pe autostrada pe partea dreapta mdned mdned Buna seara! Va supun atentiei urmatoarea situatie, ceea ce scrie in lege imi pare ambiguu: circul pe o autostrada pe banda 2 cu viteza de 130 km/h si ... (vezi toată discuția)