avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Convenþii civile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Convenþii civile

Unde se înregistrează? Numai la angajator sau şi la ITM? Unde pot găsi un model? Pe ce perioadă de timp se poate derula lucrarea? Vă mulţumesc.:">
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:36, 27 Mai 2011
Ce fel de conventie civila doriti?La ITM nu se mai inregistreaza nici un contract de munca.
Conventiile civile se incheie pentru lucrari ocazionale si daca nu angajati zileri, angajatorul avind obligatia de a retine numai impozitul si de a tine evidenta acestor conventii



Bora Irina a scris:

Unde se înregistrează? Numai la angajator sau şi la ITM? Unde pot găsi un model? Pe ce perioadă de timp se poate derula lucrarea? Vă mulţumesc.:">


Conventiile civile nu se inregistreaza nicaieri , decat la angajator ... modele gasiti pe Internet sau in Sectiunea Documente Utile a acestui forum.
In general , aceste tipuri de contracte se incheie pe perioada determinata si pentru activitati ocazionale, exclud subordonarea prestatorului muncii fata de beneficiarul acesteia si se realizeaza uno ictu (dintr-o data).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila soferi Raluca_Dragu Raluca_Dragu Buna ziua, Reprezint o firma de transport si doresc sa angajez 50 de soferi suprimentar pentru o saptamana. Intrebarea mea este: pot sa le fac conventie ... (vezi toată discuția)
Mai exista conventia civila pe baza codului civil? dallia dallia Din cate am inteles codul muncii a fost modificat, astfel incat sa se poata incheia contracte de munca cu timp partial chiar si sub 2 ore pe zi (sub 10 ore pe ... (vezi toată discuția)
Cine poate oferi informatii despre contractul de locatiune servicii? gugalex gugalex Este contractul de locatiune servicii o alternativa la contractul individual de munca? (vezi toată discuția)