avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare autoturism Bucuresti
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare autoturism Bucuresti

Buna ziua,

As avea si eu nevoie de un sfat in situatia ridicarii masinii din Bucuresti. Eu sunt din PH, si in data de 23.05.2011 am fost sa sustin un examen pe Calea Vacaresti. Am lasat masina vis-a vis de o piata din zona respectiva, unde erau parcate o gramada de masini. In tot acest timp cineva a fost in masina. Cu 10 min inainte sa termin examenul persoana respectiva a venit sa ma astepte. Cand ne-am intors masina nu mai era.
Prima oara m-am speriat, mai sa mi se faca rau, mai ales ca nu era vreun semn de parcare interzisa , iar in locul unde eram eu era deja alta masina.
Un taximetrist de-acolo vazandu-ma speriata m-a intrebat daca mi-a disparut masina. M-a linistit, si mi-a zis ca au fost ridicate 3 masini printre care probabil si a mea. Am luat taxiul si ne-am dus catre parcul unde a fost dusa masina.
Acolo am fost nevoita sa platesc taxa de 496 de lei pentru eliberarea masinii, si mi s-a dat si o amenda de 134 lei in 48 ore, 4 puncte si 3 pct penalizare permis.
Se pare ca masina nu era parcata la 25 de metri de trecerea de pietoni, lucru care este probabil adevarat. Problema mea este, nu de amenda de 134 lei si pct, ci faptul ca mi s-a ridicat masina si am fost pusa sa platesc o taxa exorbitanta, mai ales cand salariul minim pe economie este 670 lei. Amenda contraventionala vad ca este calculata intr-un mod cat de cat normal, atata timp cat un punct are valoarea de 67 lei , iar in 48 de ore amenda se poate plati la jumatate.
In ceea ce priveste insa taxa pentru ridicarea si transportul masinii, mi se pare ca este hotie la drumul mare, si asta cu complicitatea primariei si a autoritatilor.
Ca sa nu mai zic de taxa de 310 lei/24 h nefractionate daca nu ai bani sa platesti in aceeasi zi.
Ce faceam eu , daca venita din Ploiesti nu aveam nici telefon mobil, si aveam 2 lei in buzunar? Ramaneam si cerseam sub cerul liber? Plus ca a 2-a zi mai se adaugau 310 lei la taxa initiala?!!!!!!!!!! Ca sa nu mai zic ca , eu avand si probleme cu inima, puteam sa fac infarct , in conditiie in care nu au lasat nimic sa ma anunte ca s-a ridicat masina si unde o gasesc....
Mi s-ar parea normal , daca am gresit, sa mi se blocheze roata sau sa mi se trimita acasa amenda, fiindca masina e inscrisa la Politie, nu? Adresa masinii e in baza lor de date.
Consider ca este un mare abuz in sechestrarea unui bun propriu, in conditiile in care parcarile de-acolo nu mi se par suficiente pentru numarul de blocuri de acolo, piata , plus 3 institutii (facultati).
Intrebarea mea este, in concluzie, credeti ca am vreo sansa de castig in cazul in care depun o contestatie la judecatorie? Pentru ca masina nu era intr-adevar la 25 m de trecerea de pietoni si probabil acest lucru pot dovedi si ei cu pozele facute.

Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Ridicare mașină Madali13 Madali13 Bună ziua! În ziua de 05.12.2018 am observat când am venit de la serviciu că îmi dispăruse mașina parcată în fața curții comune, unde locuiesc. ... (vezi toată discuția)
Amenda auto Sebi1991 Sebi1991 Buna ziua.astazi am primit o amenda ca nu am acordat prioritate pentru pietoni.mentionez ca la 2 m de trecere era parcata o masina si nu am vazut pietoni ... (vezi toată discuția)