avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare judecata

Impotriva hotararii comisiei judetene de fond funciar am depus plangere la judecatorie.
La primul termen procesul a fost amanat, deoarece comisia judeteana nu a depus motivatia hotararii .
La al doilea termen procesul a fost suspendat in temeiul art.155 indice 1, deoarece nu am precizat cererea de chemare în judecată pe aspectul calităţii procesuale pasive având în vedere că în materia fondului funciar coparticiparea procesuală pasivă a Comisiei Locale şi a Comisiei Judeţene este obligatorie.
Ce trebuie sa fac in continuare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters134265 , utilizator 22:25, 27 Mai 2011
Faceti o cerere de repunere pe rol a cauzei cu precizările solicitate de instanță.
Art.155 indice 1 prevede, la alin.(2) posibilitatea reluarii judecatii, daca reclamanta indeplineste obligatiile din pricina carora s-a suspendat judecata.Solicitati repunerea pe rol, aratand totodata toti paratii in contradictoriu cu care intelegeti sa va judecati.

In cazul depunerii cererii trebuie sa achit taxe de timbru?
Cererile pentru repunerea pe rol a procesului a carui judecare a fost suspendata datorita partilor se timbreaza cu 50% din taxa judiciara de timbru pentru cererea sau actiunea respectiva.
(art 14 din legea 146)
Initial, fiind vorba de o actiune pe fond funciar, nu am platit taxe. Sa inteleg ca daca solicit repunerea pe rol voi achita taxa judiciara de timbru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces suspendat conform art. 155 ind. 1 cod procedurã civilã _Oana_ _Oana_ Buna ziua! La valoarea unui imobil, instanta mi-a impus achitare unei taxe de timbru pt care am solicitat scutirea acesteia, astfel ca, in acest sens am ... (vezi toată discuția)
Suspendare art.155 indice1 cafea1 cafea1 daca s-a suspendat cauza pe 155 indice 1 cpc, care este cuantumul taxeo de tomrbu in conditiile in care am formulat o cerere de ajutor public judiciar ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol dupa suspendare floriansan floriansan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati la urmatoarea speta: [i]Sunt parte reclamanta intr-un dosar pe civil impotriva unei societati de asigurare care refuza o ... (vezi toată discuția)