avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte vanzare cumparare/donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte vanzare cumparare/donatie

Buna ziua,

Ma intereseaza achizitionarea unui aparatament; am aflat ca acel apartament este dobandit prin act de donatie de cele 2 mostenitoare de drept, fiicele propritarei. Proprietara insa vrea sa vanda acum apartamentul; se poate anula acel act de donatie? Daca da, dupa ce se anuleaza actul si cumpar proprietatea, eu ca si cumparator al imobilului mai risc sa fiu pus in situatia unui litigiu cu mostenitorii?
Multumesc anticipat!
Radu
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:08, 27 Mai 2011
Poate revoca donația si să încheie contractul cu d-voastră. Nu riscați nimic.
In principiu nu. Insa inainte de intocmirea actului de v-c proprietarul sa detina un act care sa-i ateste calitatea de proprietar. Litigiile dintre pr. si fiice nu va privesc.
daca fetele sunt de acord, puteti cumpara direct de la ele. daca mama lor vrea sa vanda si fetele nu, trebuie sa le actioneze in judecata pt revocarea donatiei, iar la capatul acestui proces luuuuung, s-ar putea sa nu obtina ce doreste, sa nu aiba castig de cauza
Daca proprietarul reuseste sa revoce actul de donatie iar hotararea judecatoreasca va ramane definitiva si irevocabila, poate sa incheie contractul de vanzare-cumparare cu dumneavoastra, fara nicio problema. Doar ca revocarea donatiei ar fi destul de anevoioasa pentru proprietar, procesul durand ...suficient cat sa gasiti alt apartament, poate chiar mai convenabil.
gi_jane2 a scris:

daca fetele sunt de acord, puteti cumpara direct de la ele. daca mama lor vrea sa vanda si fetele nu, trebuie sa le actioneze in judecata pt revocarea donatiei, iar la capatul acestui proces luuuuung, s-ar putea sa nu obtina ce doreste, sa nu aiba castig de cauza



deci cu acordul fiicelor se poate anula actul de donatie si asta ar dura mult mai putin, nu?
pun intreabarea deoarece achizitionarea se va face cu un credit ipotecar de la o banca comercala care, din cate stiu, nu acorda credite de achizitionare a imobilelor dobandite prin donatie.

Alte discuții în legătură

Prima casa cu act de donatie marik79 marik79 Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Am urmatoarea situatie : doresc sa achizitionez prin programul prima casa un apartament detinut de 2 ... (vezi toată discuția)
Coproprietate apartament Raul23 Raul23 Acum 10 ani fiul meu a obtinut un credit ipotecar pentru mine , dupa ce am achitat ratele la banca pentru apartament si creditul s-a terminat el numai este de ... (vezi toată discuția)
Apartament donat ionela.balan ionela.balan Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul prima casa. Vanzatoarea are apartamentul primit ca donatie ... (vezi toată discuția)