avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament donat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament donat

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Urmeaza sa cumpar un apartament prin programul prima casa. Vanzatoarea are apartamentul primit ca donatie ,înainte de casatorie de la mama ei. Il poate vinde fara semnatura sotului? Deasemenea,se poate face vanzarea daca este donatie?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:33, 25 Martie 2017
Se poate vinde fara semnatura sotului dar cred ca nu veti obtine credit prima casa pt un imobil dobandit prin donatie.( fiindca donatia se poate revoca)
Orice act de instrainare a unui bun imobil sau mobil poate fi revocat inclusiv un contract de v/c.

Nu au existat si nu exista conditionari in legislatia aplicabila acestui tip de credit in privinta modului de dobandire de catre vanzatori.

Trebuie doar sa indepliniti conditiile de eligibilitate.

Mai multe informatii actuale depre PC gasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...
Dar in cazul in care aceasta donatie nu are stipulata vreo clauza si ii revine strict acestei persoane?
Mentionez ca au optat pentru donatie din cauza costurilor notariale mai mici.
Donatia a fost facuta anterior casatoriei, este bun propriu al persoanei.
Si donatiile primite in timpul casatoriei sunt bunuri proprii cu exceptia cazului in care se precizeaza ca se doneaza ambilor soti.

Nu va mai faceti probleme
, obtinerea creditului prin PC nu este conditionata de modul in care a fost dobandit imobilul de catre vanzator. ci doar de criteriile de eligibilitate pe care trebuie sa le indeplineasca cumparatorul.
Imobilul poate sa fie dobandit de vanzator si prin alte metode, mostenire sau testament, executare silita a unui creditor, vanzare/cumparare, etc.. Toate aceste metode pot fi supuse revocarii in instanta.
Multumesc pentru raspunsurile prompte!

Alte discuții în legătură

Probleme vanzare apartament (primit prin donatie) andycyo andycyo Buna ziua, Doresc sa vand un apartament , care este lasat mostenire de la unchiul meu (stabilit in SUA) prin act de donatie , uzufruct viager. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Interpretarea termenilor unui contract ContSters57364 ContSters57364 Buna ziua, va rog ajutati-ma in interpretarea a doua fraze dintr-un contract facut de unchiul meu. Dupa traducerea termenilor cu ajutorul dictionarului, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! se da următoarea situatie: o persoana ii vinde unui ... Zuz2020 Zuz2020 Bună ziua! Se da următoarea situatie: o persoana ii vinde unui nepot un imobil prin contract de vânzare-cumparare, cu uzufruct viager pt vânzător, dar la ... (vezi toată discuția)