avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1364 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... penalitati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

penalitati

rog sa imi specificati, daca intr-un contract nu au fost stipulate termenele de calcul al penalitatilor, specificandu-se doar procentele aplicate, mentionandu-se ca acest fapt ,perioada de scadenta, sa se precizeze pe facturi, dar s-a omis trecerea unui termen in facturi!
clientul a primit facturile, dar are si debite neplatite, fapt pentru care s-au calculat penalitati pentru care s-a prezumat calculul acestora la termene care au fost reglementate ulterior printr-un act aditional!
intrebarile mele s-ar rezuma la:
1.daca imi puteti preciza un termen ipotetic, reglementat legal sau de jurisprudenta pentru calculul penalitatilor, atunci cand scadenta este neprecizata, pentru speta de mai sus.
2.totodata, as dori sa stiu parerea dvs. cu privire la decizia unei instante civile privind obligarea/sau nu a clientului de a plati, inclusiv penalitatile, a celor calculate inainte de incheierea actului aditional aferent contractului
va multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
adimiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 21:36, 27 Mai 2011
Daca nu se mentioneaza o data scadenta, aceasta va fi de 30 de zile de la data emiterii facturii. Dupa data scadenta stabilita in acest mod se pot calcula penalitatile.
Era firesc ca instanta sa nu accepte calculul unor penalitati, a caror valoare si modalitate de calculare s-a stabilit corect prin actul aditional, in contract existand doar o clauza neclara..care s-a interpretat in favoarea cumparatorului
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og nr. 9/2000 privind nivelul dobanzii legale pentru obligatiile banesti doni doni Am avut control de la Curtea de conturi prin care s-a stabilit ca trebuie sa calculam penalitati pentru facturi emise si neincasate la scadenta in perioada ... (vezi toată discuția)
Interpretare oug 88/2010 de catre un furnizor de utilitati. beugendaniel beugendaniel Buna ziua tuturor, Sunt administratorul unei asociatii de proprietari si ma confrunt cu modul de interpretare a oug 88/2010 de catre furnizorul de energie ... (vezi toată discuția)
Imputatia platii ENGFULL ENGFULL in afara normelor reglementate de codul civil art 1110- 1113 ( imputatia platii ) , mai exista norme care sa stipuleze modul( ordinea) de incasare a facturilor ... (vezi toată discuția)