avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... sunt chemat in proces de asigurator
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

sunt chemat in proces de asigurator

salutare,ma puteti ajuta si pe mine cu niste sfaturi va rog?
acum vreo 2 ani am avut un accident din vina mea masina mea fiind inscrisa pe bulgaria si cu toate actele in regula inclusiv cartea verde si procura pe numele meu astazi a gasit mama in cutia de scrisori un dosar cica printre care si o citatie in care sunt cemat la proces in octombrie cum ca omniasigul casco a reparat masina aluia care l-am lovit si ca vrea sa recupereze banii de la mine.ceea ce nu inteleg cum pot face asa ceva atata timp cat eu aveam asigurarea obligatorie si totul in regula,am luat amenda si puncte de penalizare atat.ce pot face in cazul asta?ce pot ei sa-mi faca atata timpcat eu aveam toate actele in regula?precizez faptul ca momentan nu sunt in tara si nu am vazut exact ceea ce mi-au trimis prin posta iar pe plic scria ca trebuia sa semnez cand am primit plicul iar ei l-au pus direct in cutia postala...va multumesc pt sfaturi
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:09, 29 Mai 2011
Cred ca esti chemat ca intervenient fortat si nu ca parat , daca aveai asigurare nu platyesti nimoc . Se judecata cele doua societati intre ele iar persoana implicata in accident va fi chemata obligatoriu la proces. Totusi ar fi bine sa mearga ci neva cu citatia la o consultatie la avocat , sa studieze dosarul , sa fii sigur ca e asa .
Daca ati avut la timpul respectiv asigurare de raspundere civila valabila si ati anuntat asiguratorul emitent, nu aveti a va face griji, procesul se desfasoara intre cei doi asiguratori si ati fost citat ca intervenient fortat, pentru a confirma/infirma discutiile si a lua cunostinta de mersul procesului care va priveste ca parte implicata.
Am inteles v-a multumesc frumos ,am vorbit cu mama sa-mi scaneze acel dosar sa vad exact ce scrie si cum aflu va tin la curent pt ca sunt tare curios ce trebuie sa fac inca o data va multumesc mult.numai bine va doresc!!!
Sunt convins ca asigurarea dv RCA era facuta la o firma de asigurare din Bulgaria si era mai usor sa va cheme pe dv decat sa contacteze firma din Bulgaria sau corespondentul acelui asigurator din Romania. Ramane sa vedeti ce scrie in documentele primite acasa dar sunt convins ca sunteti chemat ca intervenient fortat in proces. Astept sa ne tineti la curent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)
Citatie(intervenient fortat) 3ugen 3ugen Buna ziua,azi am primit o citatie in care sunt chemat ca intervenient fortat in proces cu sc Omn in calitate de reclamant-sediul ales pentru Fond-actiune in ... (vezi toată discuția)
Citatie in calitate de intervenient morenutza86 morenutza86 Buna ziua, In Decembrie 2013 am produs un mic accident in urma caruia am completat formularul de intelegere pe cale amiabila de la RCA. Mentionez ca aveam ... (vezi toată discuția)