avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... contributia datorata CAS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

contributia datorata CAS

Buna!

In perioada 2000-2006, am functionat ca PFA. In anul 2003 ,m-am angajat si nefiind in cunostinta de cauza ,cum ca sunt obligat sa-mi platesc dupa fiecare venit contibutia la CAS, am incetat sa mai platesc ca PFA. Am primit azi o instiintare da la CAS, cu titlu executoriu,cum ca sunt obligat ca in termen de 15 zile, sa-mi achit contributia pe 2006, (pentru periada 2003-2005 vad ca nu mi-au cerut nimic,cred ca aceste aceste datorii s-au prescris!) cu penalitatile de rigoare,penalitati care sunt aproape dublul contributiei pe 2006,daca nu, voi fi executat.Motivul ,caruia ii atribui aceasta instiintare, este ca, recent am inceput sa functionez ca si intreprindere individuala si am semnat un contract cu CAS.Am aflat ca legea CAS s-a modificat pe vremea cand era Ministru al sanatatii Nicolaescu, deci dupa 2003.Nu inteleg de ce, in momentul in care angajatorul a inceput sa plateasca aceasta contributie , nu m-au instiintat ca sunt nevoit sa platesc in continuare si pe PFA.Chiar nu vad astia nimic in calculatorul lor?E adevarat ca, la finele anului 2008, cei de la CAS mi-au trimis o notificare cum ca nu am mai platit catre ei cotributia din 2003.Am fost sfatuit sa nu platesc.In situatia mea se aflau foarte multe persoane.Totusi din 2003 pana in 2008 chiar nu m-au putut instiinta?E adevarat ca necunoasterea legii nu ma disculpa, dar sa fim seriosi, nu aveam timp sa stau sa studiez fiecare modificare a legii contributiei catre CAS.Daca au vrut bani,trebuiaiu sa ma instiinteze!Oricum,plicul cu instiintarea recenta l-am refuzat nesemnand confirmarea de primire.Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat, as fii foarte recunoscator!
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2011
danbontea, utilizator
Cel mai recent răspuns: PFA IORGA A VASILE , Consultant credite si finantari 14:18, 30 Mai 2011
Urmatorul pas este de a va bloca conturile bancare, nu sunteti singur in aceasta situatie. In momentul de fata nu exista nici o portita de a scapa de plata sumelor respective.Daca retributia pt. prestarile pe care le faceti le primiti in cont, se va retine 30% si se va vira la sanatate.
Va multumesc pentru raspuns!

Desi PFA nu mai exista(a fost radiata in 2007), sa inteleg ca au sa-mi blocheze conturile personale,printru-un recuperator?sau..............
Vor trimete titlul executoriu la toate bancile si unde aveti banii, de acolo se vor indestula.
Pana acum, din ce cunosc direct, nu au folosit serviciile a nici unei firme de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pfa - neclaritati Mari_G Mari_G Buna ziua, va rog din suflet sa imi dati o sugestie in privinta contributiilor deoarece, sincera sa fiu, nu mai inteleg atatea modificari... Am un PFA din ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract casa de pensii fara plata datorii florina1 florina1 Cum se poate rezilia contractul cu Casa de Pensii fara a plati datoriile restante? In 2006 am mers personal la Casa de Pensii a M. Bucuresti sa inchei un ... (vezi toată discuția)
Plata cas la pfa pensionar GeogeM GeogeM Buna ziua, La inceputul acestei luni tatal meu, care este pensionar pe caz de boala si are un PFA, a primit instiintare de la Casa de Sanatate Prahova ca ... (vezi toată discuția)