avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... contestatie=proced.planderii prealabile?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

contestatie=proced.planderii prealabile?

care este procedura in cazul contestatiei la un proces verbal de control al primariei legat de plata unor taxe (e vb de p.jur( Contestatia depusa la organul emitent tine loc de procedura plangerii prealabile din contencios?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:21, 15 Iulie 2008
Este un proces-verbal de stabilire a unei contraventii? :-/
este un proces verbal de control care stabileste plata unei sume f. mari, ca taxa pt autorizatie constructie .E vorba de art 267 alin 4 C fiscal -,suma e f mare pt ca ei cand stabilesc suma de plata inmultesc toata suprafata detinuta de societate in scopul activitatilor de exploatare (si nu doar cea afectata de foraj sau excavare cf. C.fiscal( cu suma stabilita de consiliul local.Si daca suprafata -pt care se platesc deja taxe de exploatare si redeventa cf.Legii minelor-este de 10 000 mp inmultit cu 7 lei/mp ...deci clar ca nu este in regula....
Impotriva titlului de creanta, precum si impotriva altor acte administrative fiscale se poate formula contestatie potrivit legii. Contestatia este o cale administrativa de atac si nu inlatura dreptul la actiune al celui care se considera lezat in drepturile sale printr-un act administrativ fiscal sau prin lipsa acestuia, in conditiile legii.
Contestatia se depune la organul fiscal, al carui act administrativ este atacat si nu este supusa taxelor de timbru.
Contestatia se va depune in termen de 30 de zile de la data comunicarii actului administrativ fiscal, sub sanctiunea decaderii.

Nu cred ca se poate pune semnul de egalitate intre contestatie si procedura plangerii prealabile.
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa excavare si foraj iuliasam iuliasam Unul din clientii mei investeste in amenajarea unor lacuri piscicole - “Infiintare pastravarie”, obtinand pentru constructia lor toate ... (vezi toată discuția)
Registru de incasari si plati valentinaadriana valentinaadriana am avut control de fond si a gasit in registru o incasare trecuta la plati. am platit regularizari si amenda. verificand registrul dupa ce mi l-a dat am ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie de impunere si rif MIHAELA PAUN MIHAELA PAUN Buna seara, Ma ajuta cineva cu un model de contestatie la Decizia de impunere si Raport de inspectie fiscala? Multumesc frumos M.P. (vezi toată discuția)