avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cartel de pontaj-sunt sau nu probe in stabilirea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cartel de pontaj-sunt sau nu probe in stabilirea orelor prestate

Buna seara,
In urma expertizei,printre alte nerecunoasteri ale probelor contestatorului,adica acte emise de angajator,"expertu" afirma ca
"Cartelele de pontaj nu au fost utilizate ca document de referinta a timpului de lucru a personalului societatii.Incepand cu luna Iulie 2009,societatea a incercat sa implementeze un sistem electronic de pontaj prin cartele electronice care au fost utilizate intr-o perioada de proba incepand cu data de 01.07.2009(adica prima cartela xeroxata de contestator si prezentata in instanta) si a fost desfintat in decembrie 2009 (adica ultima cartela prezentata ca proba) ca fiind un sistem neviabil.Calculul drepturilor salariale al personalului din societate nu a fost facut pe baza informatiilor dn sistemul electronic prin cartele electronice,intrucat s-a dovedit ca acesta nu a fost viabil"
Rugaminte:
-Care este actul normativ care stipuleaza pe ce baza se face pontajul?
-Cum poate un "expert"judiciar-contabil sa se pronunte astfel,avand in vedere ca angajatul a respectat dispozitia conducerii de a-si inregistra prezenta in unitate pe aceste catrele,care este adevarat,aratau lucru timp de 10-12 ore zilnic?
-In serviciul de paza,exista anumite documente de evidenta a activitatii,printre care si "Registrul de control",care certifica data si ora efectuarii controlului,documente stabilite de HG 1010,dar la care "expertu" apreciaza:
-"Registrul de control,nu este un document justificativ de evidenta si cuantificare a timpului de lucr realizat(acesta referindu-se in special la controalele de noapte-inafara programului de zi),ci este un document prin care se justifica activitatea conform sarcinilor de serviciucorespunzatoare postului ocupat"
-"Facturile de achizitie de bunuri semnate de contestator,reprezinta o confirmare a ridicarii facturii de la vanzator,deci o justificare a activitatii desfasurate si nu un mijloc de cuantificare a timpului efectiv lucrat al relamantului.Inscrerea datelor personale aale delegatului pe factura,inclusiv sematura de pe document nu sunt sustenabile,dat fiind ca acestea uteau fi inscrise si in alt moment decat cel de la momentul achizitiei.Ca o concluzie,semnatura reclamantului de pe facturile de achizitie nu poate sta la baza stabilirii cuantumului timpului efectiv lucrat lunar de contestator."
CE POT FACE CU ASEMENEA " expertiza"?
Cu mii de multumiri,
Cel mai recent răspuns: niccu , utilizator 11:15, 9 Iunie 2011
Formulati obiectiuni fata de raportul de expertiza.
Art. 119 C.mun. dipsune ca, angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat şi de a supune controlului inspecţiei muncii această evidenţă ori de câte ori este solicitat.

În practică, evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat se ţine de căre angajator prin intermediul foii colective de pontaj sau a condicii de prezenta.
multumesc mult de tot !!
nicu
Buna ziua,
la ce sa ma refer-ca acte normative,avand in vedere ca "expertu" nu tine cont de actele emise de angajator ca mod de evidentiere a timpului de lucru,efectiv prestat de catre angajat-,avand in vedere faptul ca in "contestatie" trebuie sa invoc baza legala a obligativitatii respectarii prevederilor stipulate de lege?
Multam fain de tot,
Sarutari de maini,
nicu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta- pontaj magnetic MarieCurie MarieCurie Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Angaratorul ponteaza angajatii dupa un sistem de de pontaj pe baza de cartela magnetica. Acest sistem da erori in ... (vezi toată discuția)
Decizie de concediere cu art. 65, alin 1(codul muncii) niccu niccu Buna ziua, Am contestat la Judecatorie ,NUMAI PE BAZA DE ACTE EMISE DE SOCIETATE,semnate de Administrator,decizia de desfacere a CIM,care oricum legilor,sunt ... (vezi toată discuția)
Foaie colectiva prezenta(pontaj) -temei legal ContSters86219 ContSters86219 Ce act nomativ specifica obligativitatea tinerii pontajului? (vezi toată discuția)