avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt

buna seara !ma scuzati ca va cer consultanta la aceasta ora tarzie ,insa ce mi s-a intamplat astazi,este ceva ce nu imi imaginam ca o sa fac vreodata ! am fost intr-un magazin de haine ,am probat diverse ,si am bagat o pereche de pantaloni in valoare de 20 lei,in geanta. stiu este rusinos si regret nespus deoarece nu am mai facut niciodata asa ceva.apoi am cumparat o alta pereche de pantaloni.la iesirea din magazin mi s-a cerut sa arat geanta si am refuzat .apoi vanzatoarea a venit dupa mine ,m-a adus in magazin si m-a plesnit.a chemat politia ,am mers la sectie ,am dat o declaratie ,am specificat faptul ca a recurs la violenta .domnul de la sectie m-a asigurat ca o sa primesc ori o amenda administrativa ori nu se va intampla nimic.a vazut ca sunt o persoana decenta si starea in care eram.precizez ca am 19 ani.am mai multe nelamuriri si v-as ruga din suflet sa imi raspundeti ,pentru ca sunt disperata.
am spus ca nu sunt banii o problema si am aratat ca ceea ce s-a intamplat era pur si simplu o ratacire ,avand la mine cateva milioane.din declaratia pe care am dat-o ,ajutata de acel DOMN a reiesit ca am uitat sa ii platesc , chiar m-am intors si i-am dat personal fara sa imi umble in geanta,am incercat sa ii platesc dar vanzatoarea nu a vrut.cand a iesit dupa mine eram la 10 m de magazin. cam in cat timp credeti ca o sa vina citatia acasa ?ce o sa scrie pe plic ?deoarece parintii nu stiu nimic si nu as dori sa afle? amenda administrativa este trecuta in cazier? in ce circumstante imi trebuie cazierul?ramane o pata in cazier ,sau in dosar ? si daca da la ,ce anume ma afecteaza ,sau in ce fel se poate afla de acest incident?in cat timp trebuie platita amenda administrativa?credeti ca este posibil sa mi se intample si altceva ca inchisoare sau amenda penala ?va rog sa imi raspundeti pentru ca sunt distrusa si nu stiu ce sa mai fac .am incredere deplina in sfaturile si in ce o sa imi spuneti dumneavoastra.multumesc anticipat p.s. (la ce fel de furt s-ar incadra ?cam la ce valoare ar putea ajunge valoarea amenzii si as putea face o plangere impotriva vanzatoarei care m-a agresat ,tinand cont ca nu am martori ,decat oamenii din magazin ,dar nu am de unde sa ii iau)pe de alta parte a fost pusa martora cealalta vanzatoare ,care lucreaza in acel magazin de cateva luni fara acte de munca ,iar la declaratii au spus ca este in probe de 3 zile. pe produsul cumparat nu mi s-a dat bon fiscal ,ma pot agata de acest lucru ? credeti ca este nevoie de avocat ,tinand cont ca este vb de 20 de lei ? maryss
Cel mai recent răspuns: Gmorkster , utilizator 09:02, 16 Iulie 2008
maryss, chiar daca este vb. de 20 lei, nu uita ca esti acuzata de FURT, o fapta penala grava...care va "pata" cazierul.
te va ajuta faptul ca nu esti recidivista (sau esti?)
in general, nu-ti fa griji si lasa plangerile impotriva vanzatoarei pt. ca tu nu ai martori si nici macari nu ti-a lasat o urma ca sa fie atestata de IML prin certificat medicolegal.

av. vasilescu
am cazierul curat si nu am mai facut nici un fel de nelegiuiri! multumesc pentru raspunsul dat , insa as mai avea nevoie de cateva sfaturi! credeti ca este necesar un avocat in acest caz? daca da , cam la ce suma s-ar ajunge cu onorariul ? va rog sa imi raspundeti si la intrebarile de mai sus .... multumesc anticipat tuturor care doresc sa ma ajute cu un sfat!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2008
maryss, utilizator
Amenda administrativa nu este trecuta in cazier, este pur pecuniara (desi, la "sapaturi" mai "adanci" se poate vedea)

Citatia probabil iti va veni acasa undeva prin toamna (este vacanta judecatoreasca intre 1 iulie si 31 august). Sfatul meu: vorbeste cu postasul sa nu iti puna hartia in cutia de posta si sa te sune.

Tot sfatul meu: mergi la un cabinet de avocatura si cere-le o parere. Probabil nu vei pati nimic, dar e bine sa afli si parerea unui profesionist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se numeste furt? quatro quatro buna ziua, ieri am cumparat o pereche de tenesi pe care i-am platit, 89 ron. dupa ce i-am incaltat am realizat ca imi sunt mici si am fost sa-i schimb, dar ... (vezi toată discuția)
Furt papuci - consecinte Petrepetrecere Petrepetrecere Sunt un baiat de 18 ani , am incercat sa sustrag o pereche de papuci in valoare de 110 lei dintr-un magazin cunoscut din mall ,a sunat alarma , m-au prins ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)