avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestatie in anulare

Buna seara. spuneti-mi va rog ce cale de atac exista pentru o sentinta de recurs irevocabila? Este o cale contestatia in anulare? Unde trebuie depusa? Ce motive ia in considerare? de ex: poate fi facuta pentru ca reclamantul nu a primit citatia pentru recurs ( avocatul reclamantului a fost prezent la recurs, dar a aflat de recurs de la avocatul paratului) sau faptul ca din completul de 3 judecatori 2 au mai fost prezenti cand sentinta de fond a fost atacata prima data, la ape cred. In ce termen poate fi depusa? Astept cu nerabdare raspunsurile dvs. pentru noi sunt vitale. multumesc.
MULtumesc pentru raspunsuri. Nu inteleg, daca dvs spuneti ca in cazul nostru nu este o solutie buna contestatia in anulare, de ce ne-a fost recomandata de avocat ca fiind singura cale? Nu ne-a spus nimic de revizuire.
Pentru ca informatiile pe care le-am primit ni se par contradictorii sau nu le intelegem va rog sa ma ajutati:: Este un termen de 15 zile in care trebuie depusa contestatia in anulare? Avocatul ne-a spus ca pot fi 15 zile sau 1 an, depinde de cine depune contestatia. Sunt 15 zile sau 1 an? Noua ni s-a spus de catre avocat ca oricum paratul care a castigat recursul, deci casa vanduta de sotul meu, va face dosar de evacuare silita, care intr-o luna se va rezolva si va trebui sa eliberam casa. Daca evacuarea se face intr-un timp atat de scurt, cum putem face constestatia in anulare in termen de 1 an? cu ce ne ajuta sa facem contestia dupa ce suntem evacuati? Multumesc mult pentru rabdare si pentru pricepere!
Nu puteti primi decat raspunsuri contradictorii aici, pentru ca nu avem toate datele pentru a face o evaluare exacta a situatiei si ne inchipuim ba una, ba alta... In functie de ceea ce ni se pare a fi mai probabil, dam una dintre solutii sau alta...

Referitor la termen, vedeti art. 319 alin. 2 parca, vi se explica exact... daca ati fi citit ceea ce va scriem noi aici, ati fi vazut.
In plus, v-am spus ca art. 318 spune ca se poate contesta si daca instanta nu a cercetat in recurs unul dintre motivele de recurs... de unde sa stim noi ce e in dosar, daca se poate merge pe asta sau nu, ce anume a cercetat instanta de recurs si ce nu?
V-am spus, asta se determina cu dosarul in fata.
Daca doriti mai multe pareri realiste, mergeti la o consultatie juridica si aflati mai multe pareri. Aici, atat putem face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen contestatie in anulare...? ramy84 ramy84 S..C. X S.R.L. a depus plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor emis de OPC. Instanta de fond a ... (vezi toată discuția)
Mai exista cale de atac dupa o decizie a inaltei curti de casatie si justitie? Robert Marian Robert Marian Stimati colegi, Ma judec cu Ministerul Apararii privind cheltuielile privind scolarizarea mea. Am fost la Inalta Curte de Casatie si Justitie si mi-am ... (vezi toată discuția)
Intrebare divort contralaura contralaura Buna ziua, am o intrebare, in urma procesului de divort mi-am urmarit dosarul pe www.portal.just.ro, unde am inormatia de mai jos: Solutie: Admite ... (vezi toată discuția)