avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Firma cu activitate suspendata - obligatia depunerii ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Firma cu activitate suspendata - obligatia depunerii bilanturilor contabile anuale si a raportarilor semestriale

Firma cu asociat unic are activitatea suspendata din mai 2009.
Admin. financiara m-a informat in scris ca mi-a aprobat regimul derigatoriu pentru perioada 01.04.2009-31.03.2010 pentru form.100 si decontul de TVA.
Pentru a beneficia in continuare de acest regim trebuie sa: nu figurez cu obligatii fiscale restante etc. etc. Ok.!
Subliniat si cu litere bold scrie: Aveti obligatia depunerii bilanturilor contabile anuale si a raportarilor semestriale.
Mai jos este scris ca trebuie depuse la niste termene: form101, form.394 si 392A pe anul 2009.

Toate aceste 3 ultime formulare au fost depuse in termen, inclusiv bilanturile anuale si semestriale pana la aceasta data.
Pe 25 mai ac. am primit 2 notificari privind nedepunerea declaratiilor fiscale 100 si 101 si din informatiile capatate telefonic, trebuie sa platesc 1000 de lei contraventie (sau jumatate dupa depunerea ulterioara a formularelor).
Nemaiavand contabil in acest timp, am luat de bun tot ce era scris in aceasta adresa si inca presupun c-am respectat corect, iar in cazul in care am gresit, informarea facuta de fisc nu poate fi acuzata de dezinformare prin omisiune?

Intrebare: Cum trebuie sa procedez in acest caz?
Cel mai recent răspuns: GTitel , utilizator 14:58, 2 Iunie 2011
Sa va indepliniti obligatiile legale fata de stat, si daca tot acumulati datorii si nu mai aveti nici contabil poate ca ar fi mai bine sa o radiati din evidentele registrului comertului. La nevoie ati putea infiinta repede un PFA sau o II, costa si putin si si bataile de cap sunt mai mici.
Am citit pe acest forum un raspuns la o intrebare asemanatoare si acesta spune c-ar exista si posibilitatea de a fi iertat doar cu un avertisment, daca faci un memoriu si daca esti la prima abatere de acest gen.
De ce nu incercati sa vedeti ce fel de varianta alege fiscul, avertisment sau amenda? Pe criza asta mi-e greu sa cred ca veti scapa numai cu avertisment. Dar obligatia d-voastra morala este sa luptati pana la capat!
Consultantul fiscal "fat frumos" a dat acel raspuns de care am scris. Da, daca exista aceasta sansa exista o speranta.
Cum seful administratiei financiare de care apartin este un barbat, sper ca decizia lui sa fie a unei "zane bune".
Va voi tine la curent cu ce se va intampla maine, Multumesc pentru incurajari!
Dupa rezolvarea acestei probleme in urma careia m-am ales cu un avertisment, am tras urmatoarele concluzii:
1.Explica mai intai cazul sefului administratiei fiscale, dar trebuie sa n-ai nici un antecedent de acest gen.
2.Nu te adresa direct inspectorului fiscal de care apartii, deoarece (chiar daca este femeie) acesta este mult mai stresat si pentru el cea mai simpla rezolvare este sa-ti completeze procesul-verbal de contraventie. Bine, aici nu doresc sa generalizez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii srl cu activitate suspendata si regim derogatoriu adavidoviciu adavidoviciu Daca un SRL are activitatea suspendata temporar si are regim derogatoriu privind depunerea declaratiilor fiscale este obligata sau nu sa depuna bilantul ... (vezi toată discuția)
Firma srl -bucuresti- vanzare/cedare - pret=0 lei firmasrl firmasrl Firma a fost infiintata, in Bucuresti, in anul 2004 si doar la data infiintarii a avut ceva activitate, dar foarte slaba. Administrator unic, fara salariati. ... (vezi toată discuția)
Cum corectam bilabtul contabil semestrial? Daniela Vorovenci Daniela Vorovenci In ce conditii se poate corecta bilantul contabil semestrial , in conditiile in care s-a efectuat o nota contabila eronata?... (vezi toată discuția)