avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vanzare fara TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vanzare fara TVA

Ati intalnit varianta ca un set de active de sine statator (constand in teren, cladiri, utilaje, stocuri,etc) sa fie vandut de catre o entitate sub forma unei activitati comerciale (vanzarea se faca fara a fi preluate actiuni sau parti sociale ale societatii care vinde)?
Pretul se stabileste astfel pentru "intreg" , fiind necesar sa se dovedeasca ca setul permite desfasurarea de sine statatoare a unei activitati comerciale, iar cumparatorul sa continue activitatea si sa nu dezmembreze setul (sa nu vanda activele separat ).
Daca da, vanzarea se face poate fara TVA pentru "intreg"( stiu ca pentru cladiri si tren in anumite conditii prevazute in Codul fiscal se poate emite factura fara TVA sau fara a fi necesara ajustarea de TVA).

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:38, 30 Mai 2011
da, este vorba de vanzarea unei afaceri.
pentru a nu incadra operatiunea gresit, cititi cu atentie art. 128, alin 7 din codul fiscal si normele de aplicare, precum si OMFP 2374/2010.

in cazul transferului de active nu se intocmeste factura, ci un document de tranfer de active care trebuie sa cuprinda elementele de la art. 155^1, alin 10 cod fiscal
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
xerxes, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare de bunuri intre 2 persoane impozabile Misogina Misogina Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca se pot livra bunuri corporale-echipamente, utilaje, amenajari cladire de la o persoana impozabila platitoare de TVA ... (vezi toată discuția)
Amortizare auto distrus contacoco contacoco Buna ziua, In anul 2008 s-a achizitionat pe societate un autovehicul in scopul folosirii in cadrul activitatii desfasurate. In anul 2009, in urma unui ... (vezi toată discuția)
Vanzare activ piciul piciul buna seara, am cumparat in 2007 un apartament pe firma ( sediu) cu taxare inversa - asa scrie pe factura...acum in 2012 pentru recuperarea sumelor cu care am ... (vezi toată discuția)