Am si eu o problema:am o ordonanta privind o somatie de plata din 2005(lucrez la o institutie publica),pe care m-am dus sa o investesc cu formula executorie.
Instanta mi-a respins cererea ca inadmisibila deoarece aceasta ordonanta nu a fost inmanata/comunicata cu recomandata cu confirmare de primire debitorului,comunicarea fiind facuta prin afisare deoarece societatea respectiva nu mai functiona la momentul comunicarii.
Intrebari:
1-ce pot face in aceasta situaie(tinand cont ca societatea respectiva nu mai functioneaza inca din anul 2005)?
2-daca ,comunicarea incheierii a fost inregistrata la institutia unde lucrez in perioada in care eu eram in concediu(si a trecut termenul de recurs mentionat in ea) mai pot face ceva?
fa rost de adresa administratorului social al societatii si solicita recomunicarea acesteia la adresa indicata. crede-ma ca functioneaza.
problema cu care m-am lovit eu in diferite instante a fost alta - unele instante mi-au respins cererea de investire, deoarece au considerat ca este o hotarare data in materie comerciala, fiind deajuns mentiunea de irevocabila...alte instante, mi-au investit-o fara probleme...
Da, de la ORC. In mod normal nu mai elibereaza informatii privind adresa administratorului, caci sunt date cu caracter personal. Prima oara incearca asa cu o cerere de eliberare info - sunt judete in care nu prea pun ei accent pe litera legii si primesti aceasta informatie. Daca refuza, solicita copie dupa actul constitutiv si actele modificatoare din arhiva. Aberatia legislativa este ca acestea sunt obligati sa ti le elibereze si cuprind tot ce te intereseaza.
O alta varianta, care nu am pus-o in practica, ci doar am auzit de ea, este sa soliciti instantei sa faca o cerere catre ORC sa se comunice adresa administratorului. In acest caz ORC elibereaza aceasta info la solicitarea instantei.
Succes!
Cu atentie insa, caci conform codului fiscal art.21 alin(2) litera n)sunt deductibile "pierderile înregistrate la scoaterea din evidenţă a creanţelor neîncasate, în următoarele cazuri:
1. procedura de faliment a debitorilor a fost închisă pe baza hotărârii judecătoreşti;
2. debitorul a decedat şi creanţa nu poate fi recuperată de la moştenitori;
3. debitorul este dizolvat, în cazul societăţii cu răspundere limitată cu asociat unic, sau lichidat, fără succesor;
4. debitorul înregistrează dificultăţi financiare majore care îi afectează întreg patrimoniul".
Deci numai daca te incadrezi in aceste situatii poate fi creanta deductibila.