avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru tulburarea linistii publice

Mama mea a primit o amenda pentru tulburarea linistii publice in baza unei reclamatii scrise facute la politie de catre vecinii de sub ea. A venit politia acasa, ziua,au gasit totul normal iar acum-amenda pentru ca asculta muzica de la 22 la 8 . Mentionez ca politia nu a intervenit in acest orar.
Cred ca problema e mai veche - acum un an mama este chemata la politie pentru ca ascula tv tare. Adaug eu- nu excesiv. S-a prezentat purtand cu ea documentatia medicala (audiometrii) pentru ca este surda. Am rezolvat problema cu aparate, acum aude perfect.
1.Va reamintesc ca mama este o persoana in varsta, pensionata, locuieste singura si este si foarte bolnava. Ieri cand a primit amenda a ajuns la urgente.
2.Fiind bolnava (in ultimul an de 9 ori a fost internata) nu poate pierde noptile ascultand muzica (uraste manelele).
3. Sunt eu proprietara apartamentului in cauza, locuiesc la Roma, mama este proprietara unui apartament vecin- le foloseste pe amandoua ca un unic apartament.
Ce este de facut? Cum as puttea evita aceste probleme? Mie personal mi se pare ca politia exagereaza, sunt altele problemele adevarate de ordine publica- nu amenzi la batranici.
Multumesc pentru intelegere, sunt nou inscrisa in forum.

Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:28, 31 Mai 2011
Buna ziua !
Avand in vedere ca s-a intocmit un proces-verbal de contraventie singura modalitate de a-l anula este initierea in termen a unei actiuni judecatoresti in acest sens . Nu cred totusi ca mama dvs. ar fi primit amenda fara nicio vina pt ca nu cred ca organele politienesti nu ar avea altceva de facut decat sa sanctioneze persoane nevinovate .
Numai bine !
Se pare ca este un orasel atat de linistit si nu au altceva de facut. Atunci cand a venit politia tv era deschis, au zis si ei ca nu deranja dar ... surpriza !
Apreciez raspunsul dvs., sigur v-om face actiune. E nevoie de avocat ? Ce solutii pot fi? Anularea amenzii, plata, dublarea amenzii ?La urmatoarea plangere a vecinilor ce se poate intampla?
Nu e nevoie de avocat neaparat , puteti face actiunea si singura (modele gasiti pe net , actiunea e scutita de taxa de timbru) , trebuie sa aveti dovezi ... In caz ca nu castigati veti avea de plata .... amenda (nu se poate mari cuantumul acesteia) .
In cazul in care se vor mai face plangeri acestea isi vor urma cursul legal , existand posibilitatea de a fi sanctionata din nou mama dvs. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii publice Neacsu257 Neacsu257 Buna seara! In primul rand imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie. Nefiind in tema si nemaiavand probleme de acest gen,as dori un sfat de la ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Eduardito Eduardito As dori sa stiu daca pot suna la urgente pentru a sesiza tulburarea linistii publice si daca cei reclamati vor afla datele mele de contact,am un vecin care ... (vezi toată discuția)
Privarea de somn intentionata in apartament Florin-George Florin-George Se considera tortura, daca un vecin timp de 2 ani iti da intentionat tv la maxim in diferite intervale orare intre 22 seara si 6 dimineata, si cu toate ca ... (vezi toată discuția)