avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis conducere

Buna ziua

In data de 25 mai am fost oprit in trafic de agentii de politie si ARR. Circulam cu o masina ce nu este pe numele meu iar masina de serviciu era in service. Inginerul ARR a constatat ca masina are defectiuni grave la sistemul de directie si mi s-a suspendat permisul pe 90 de zile, certificatul de inmatriculare plus amenda aferenta. Amenda este platita, certificatul recuperat, dar permisul ramane suspendat.
Eu lucrez in agricultura si fiind inginer circul foarte des cu masina in
interes de serviciu.

Voi fi foarte scurt iar singura intrebare ar fi daca am vreo sansa in
instanta sa recuperez permisul de conducere? Ca detalii mentionez ca inginerul
ARR a constatat defectiunea (un joc la roata dreapta fata) fara dispozitive speciale, ci numai manual. Daca cer in instanta prezentarea probelor si implicit
a parametrilor in baza carora au stabilit ca este o defectiune grava, pot avea
castig de cauza? Deasemenea pot preciza in declaratie ca masina nu era a mea dar am verificat valabilitatea ITP-ului.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 14:39, 5 Ianuarie 2012
Pe pagina Judecatoriei Braila, la dosarul meu s-a afisat urmatoarea solutie: "Se admite in parte plangerea". Nu stiam ce inseamna asa ca am cautat pe net si am inteles. Nu se putea anula procesul verbal pentru ca am fost de acord cu cealalta contraventie, si anume neetanseitatea coloanei de evacuare. Am spus la primul termen ca recunosc si admit amenda pentru asta.
Insa decizia completa cum o pot afla, pentru ca a trecut mai bine de o luna si nu a ajuns nimic acasa? As vrea sa stiu ce anume s-a admis din plangere adica ce sanctiuni se anuleaza. Scopul meu de la bun inceput a fost de a mi se anula sanctiunile pentru defectiunea la sistemul de directie. :)
Trebuie sa se specifice masurile pe site.
La mine spre exemplu spune:

Solutie: Admite în parte plângerea formulată de către petentul GHERGHINA IONUŢ VALENTIN în contradictoriu cu intimatul IPJ Olt. Anulează în parte procesul-verbal seria CC nr. 9431234/19.06.2011 întocmit de reprezentantul intimatului, în sensul că revocă măsura complementară a reţinerii permisului de conducere. Menţine celelalte dispoziţii ale procesului verbal. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.11.2011.
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
giv, utilizator
La mine nu scrie. M-am uitat si la alte plangeri de acest gen, si la niciuna dintre ele nu scrie decat ca se respinge, ca se admite sau ca se admite in parte. Se pare ca sunt mai harnici cei din Olt. Puteti cauta si dumneavoastra pe site-ul judecatoriei braila dosarul 7710/196/2011.
Tocmai am fost la judecatorie sa aflu daca este redactata decizia. Doamna de acolo mi-a spus ca, fiind decizie irevocabila nu se comunica, insa mi-a citit masurile care au fost luate. Prin urmare: a fost anulat in parte procesul verbal, si s-a dispus anularea contraventiei pentru defectiunea la sistemul de directie, precum si anularea suspendarii permisului. A ramas amenda pentru neetanseitatea coloanei de evacuare. Decizia o pot primi formuland o cerere si achitand o taxa de timbru (nu stiu exact unde trebuie platita).

Multumesc tuturor celor care au postat in acest subiect, in special lui @giv care inspira foarte mult optimism si vine cu idei bune.
Imediat ce intru in posesia deciziei o voi transcrie aici. Acum mai ramane sa recuperez amenda pe care am platit-o in 48 de ore (ar fi de recuperat aprox 320 ron) pentru defectiunea la roti, dar am inteles ca este destul de complicat pentru ca nu exista o procedura clara.

NastyLucke a scris:

Tocmai am fost la judecatorie sa aflu daca este redactata decizia. Doamna de acolo mi-a spus ca, fiind decizie irevocabila nu se comunica, insa mi-a citit masurile care au fost luate. Prin urmare: a fost anulat in parte procesul verbal, si s-a dispus anularea contraventiei pentru defectiunea la sistemul de directie, precum si anularea suspendarii permisului. A ramas amenda pentru neetanseitatea coloanei de evacuare. Decizia o pot primi formuland o cerere si achitand o taxa de timbru (nu stiu exact unde trebuie platita).

Multumesc tuturor celor care au postat in acest subiect, in special lui @giv care inspira foarte mult optimism si vine cu idei bune.
Imediat ce intru in posesia deciziei o voi transcrie aici. Acum mai ramane sa recuperez amenda pe care am platit-o in 48 de ore (ar fi de recuperat aprox 320 ron) pentru defectiunea la roti, dar am inteles ca este destul de complicat pentru ca nu exista o procedura clara.

Mersi amice!
Ideea este simpla. Ai un drept si e pacat sa nu faci uz de el.
De recuperat amenda este EXTREM de simplu.
Cerere la Primarie (unde ati platit amenda) cu copie dupa Hotararea Judecatoresca.
Atat!
Din cei 320 lei faceti cinste apoi cu o bere....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire amenda de circulate dupa castigare proces justus justus Buna, am avut in aceasta vara un incident in sensul ca am fost inregistrat cu o viteza peste limita legala pe drumurile publice, insa dovezile ca aveam aceasta ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala rares2109 rares2109 Am primit o amenda radar pe raza altui oras/judet decat cel in care locuiesc. Am contestat-o in instanta , iar decizia finala a fost Solutie: Admite plângerea ... (vezi toată discuția)
Art. 14, lit. e) din legea nr. 89/2010 ginapetreus ginapetreus Buna ziua, in urma unei sesizari, s-a verificat continutul unei masini ce facea transportul marfii pentru firma, constatandu-se un plus, fata de avize, de 25 ... (vezi toată discuția)