avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primarul isi depaseste atributiile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primarul isi depaseste atributiile

buna ziua,
cumnata mea si primarul orasului se afla in proces, iar eu sunt martor ca am asistat la evenimente, desi nu mi-am dorit sa fiu implicata. Dar nu aceasta e problema. Problema e ca eu fiind somera am decis sa imi fac o mica afacere si pt asta am nevoie de autorizatie de functionare de la primarie, am platit tot ce mi s-a cerut, am respectat toate conditiile impuse, dar la depunere actelor la primarie, mi s-a zis ca trebuie sa ma duc personal la primar, iar eu nu-mi doresc asta. In orasul nostru, primarul taie si spanzura, si nimeni nu executa nimic fara stirea primarului, iar daca esti persoana non grata, nu mai are voie nimeni sa vorbeasca cu tine pt ca altfel ti l-ai pus in cap pe primar. intuitia mea, spune ca nu o sa abtin autorizatia pe cale amiabila. Ma puteti ajuta cu un sfat, ce e de facut in acest caz?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 11:21, 1 Iunie 2011

Pentru a evita mediul in care activeaza primarul care taie si spanzura, dupa cum spuneti dvs., este suficient sa stiti ca exista o reglementare legala care va protejeaza n aceasta situatie, dar numai in cazul cand ati depus toate actele necesare pentru obtinerea autorizatiei.
Reglementarea la care ma refer este OU 27/2003 privind procedura aprobarii tacite si este o procedura alternativa de emitere sau reînnoire a autorizaţiilor de către autorităţile administraţiei publice.

Art. 2
(1) Procedura aprobării tacite se aplică tuturor autorizaţiilor emise de autorităţile administraţiei publice, ...

Art. 6
(1) Autorizaţia se consideră acordată sau, după caz, reînnoită dacă autoritatea administraţiei publice nu răspunde solicitantului în termenul prevăzut de lege pentru emiterea sau reînnoirea respectivei autorizaţii.
(2) Dacă legea nu prevede un termen pentru soluţionarea cererii de autorizare, autorităţile administraţiei publice sunt obligate să soluţioneze cererea de autorizare în termen de 30 de zile de la depunerea acesteia.
"(3^1) La depunerea cererii privind eliberarea sau reînnoirea autorizaţiei, solicitantul va primi, în scris, din partea autorităţii administraţiei publice, pe lângă numărul şi data înregistrării cererii, şi informaţii exprese cu privire la termenul legal de soluţionare a acesteia, cu menţiunea că cererea respectivă este supusă sau nu procedurii aprobării tacite.

Art. 7
(1) După expirarea termenului stabilit de lege pentru emiterea autorizaţiei şi în lipsa unei comunicări scrise din partea autorităţii administraţiei publice, solicitantul poate desfăşura activitatea, presta serviciul sau exercita profesia pentru care s-a solicitat autorizarea.
(2) Pentru obţinerea documentului oficial prin care se permite desfăşurarea activităţii, prestarea serviciului sau exercitarea profesiei, solicitantul se poate adresa autorităţii în cauză sau direct instanţei judecătoreşti.

"Art. 8
(1) În situaţia în care solicitantul s-a adresat, potrivit prevederilor art. 7 alin. (2), autorităţii administraţiei publice în cauză, acesta îi aduce la cunoştinţă existenţa cazului de aprobare tacită cu privire la orice act supus aprobării tacite, potrivit le-gii, şi solicită totodată eliberarea, prin registratura autorităţii respective, a unui document oficial prin care să se confirme faptul că nu a fost eliberat, în termenul prevăzut de lege, niciun răspuns cu privire la solicitarea sa.
(2) Documentul prevăzut la alin. (1) permite solicitantului desfăşurarea unei activităţi, prestarea unui serviciu sau exercitarea unei profesii şi se eliberează în termen de 5 zile de la solicitare.
(3) Documentul prevăzut la alin. (1) ţine loc de autorizaţie în toate situaţiile, inclusiv în faţa organelor de control, cu excepţia autorizaţiei care este validă numai în formă standard, expres reglementată de lege.

Prevederile sunt clare, trebuie doar sa urmati pasii si sa produceti hartii inteligente.
dar care ar putea fi motivul/motivele, pt care primarul ar putea refuza semnarea autorizatiei?

Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
mihaeladumitru, utilizator
Imi pare rau, regulamentul acestui site nu permite emiterea de supozitii. Cea mai in masura sa cunosteti situatia sunteti dvs. insasi.
Daca ati depus documentatia completa, ar trebui sa va emita autorizatia in termenul legal.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
ContSters193759, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primaria: finalizare imobil smeagull smeagull Buna, In urma cu un an, am cerut primariei sa imi elbereze o adeverinta de finalizare a constructiei (am terminat casa si vreau sa o inregistrez in CF), cu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de functionare alex1989 alex1989 buna care este termenul legal de emitere a unei autorizatii de functionare,pentru un spatiu comercial dupa aparitia legii 157/2010? (vezi toată discuția)
Aviz anfp...aprobare tacita? julien_slbz julien_slbz ANFP intarzie, nejustificat, emiterea avizului pt transformarea unui post de functionar public...Daca s-a depasit termenul legal de 30 de zile, se poate aplica ... (vezi toată discuția)