avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Studiul de Drept
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Studiul de Drept

Buna tuturor,

Am vrut sa va intreb ceva in legatura cu studiul de Drept. Am 26 de ani, sunt absolvent al Facultatii de Stiinte Politice din Cluj , catedra Comunicare si Relatii Publice. Am ramas foarte dezamagit de facultatea respectiva din pricina asimetriei dintre partea teoretica a studiilor si partea practica, cu alte cuvinte aceasta facultatea este o iluzie in care se complac multi studenti cu o placere morbida. Am facut stagiul militar in strainatate, dar totusi simt in spatele cerebelului un oarecare impuls din partea "albastra" a vietii, adica justitia. De mic copil am avut inclinatii inspre acest domeniu, in special latura magistraturii, insa din pacate nu l-am urmat. Am vrut sa intreb asadar, pe cei deja consacrati in lumea Dreptului si pe veteranii forumului, daca mai merita la varsta mea sa incep studiul de Drept?
Cel mai recent răspuns: Ulpianus , utilizator 20:19, 8 Iunie 2011
Cu o motivatie suficienta, se poate orice! Si are si rost.
In mod cert trebuie sa va inscrieti la o facultate de drept,mai ales la o asemenea etate.
Mai ales la o asemenea etate? Va rog sa argumentati daca se poate :)
Imanent a scris:

Mai ales la o asemenea etate? Va rog sa argumentati daca se poate :)


Aveti ,in opinia mea,o varsta potrivita pentru a urma o facultate de profil.
Referitor la directia studiului, care credeti ca ar fi mai avantajoasa, avocatura sau magistratura?

Alte discuții în legătură

Despre avocati maria20 maria20 Buna!Sunt studenta la drept. As dorit sa-mi spuneti care sunt pasii pentru a ajunge magistrat.Ce trebuie sa mai fac pe langa perioada de stagiatura de 2 ani , ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni judecator? maryandry maryandry Buna ziua Sunt absolventa a facultatii de drept si nu stiu care sunt urmatorii pasi pentru a deveni judecator. Stiu ca se da un examen de barou , dar ... (vezi toată discuția)
Ce presupune masterul in cariera judiciara? sbdcl sbdcl ce presupune masterul in cariera judiciara mai exact?mersi (vezi toată discuția)