avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea unui minor din tara doar cu mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea unui minor din tara doar cu mama

Ma numesc Popescu Dana sunt divortata si am un copil de 4 ani a carei custodie mi-a fost incredintata prin hotarare definitiva si irevocabila,eu sunt stabilita in italia copilul este in tara cu mama mea si m-ar interesa ce formalitati trebuie facute ca sa imi aduc copilul cu mine in italia in cazul in care tatal lui refuza categoric.
Cel mai recent răspuns: popescu emil , Avocat 01:25, 1 Iunie 2011
mai jos
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Avand in vedere ca minorul v-au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , baiatul dvs. nu are nevoie de acordul tatalui pentru a parasi tara, ci doar de al dvs.
Minorul care calatoreste peste granita , neinsotit de catre parintii sai, dar insotit de o alta persoana majora are nevoie de :
-pasaport individual,
-o declaratie notariala a parintelui caruia minorul i-a fost incredintat minorul (prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila) in cazul dvs.,
1.-acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective,
2.-statul /statele de destinatie,
3.-perioada in care urmeaza sa se desfasoare calatoria,
4.-datele de identitate ale insotitorului respectiv.
- cazier judiciar al insotitorului major.
Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se prezinta, in original si in fotocopie, Politiei de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care se efectueaza iesirea din tara.
Chiar daca tatal are dreptul sa o ia 2 wek-end-uri pe luna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor care calatoreste fara parinti irinagh irinagh Buna ziua, Doresc sa stiu care sunt demersurile legale care trebuiesc realizate in cazul in care un minor trebuie sa calatoreasca in strainatate, nu cu ... (vezi toată discuția)
Iesirea din tara a copilului incredintat definitiv si irevocabil unui parinte GHIGU GHIGU Buna seara! Sunt divortat din 2008 si ambii copii minori mi-au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Dupa divort, fosta ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor pentru iesirea din tara ContSters81838 ContSters81838 Buna ziua,as dori va rog frumos sa-mi spuneti daca sotia mea care urmeaza sa plece in Romania (din Italia) pentru a duce copilul nostru pe perioada vacantei la ... (vezi toată discuția)