In cazul unui CEC fara acoperire mi s-a facut plangere penala. CEC-ul era un CEC garantie si dupa trei luni am reusit sa platesc suma. Mai pot fi in aceasta situatie condamnat pentru inselaciune? Mentionez ca a fost vorba de 97000RON si ca mi-e teama sa nu fiu inchis. O condamnare cu suspendare nu ma sperie in schimb ideea de a ajunge la inchisoare ma inspaimanta.
La cum ai expus speta, din punctul meu de vedere, ..vei fi condamnat la cel mult 6 luni cu suspendare !
Sa spunem ca la fond primesti achitare (am vazut de n ori situatia asta)...dar, ..in apel... condamnare cu suspendare ....cu siguranta...astia de la parchet nu te lasa asa...
Succes!
Fiind cu suspendare, inteleg ca daca as avea doua condamnari as putea sa le si execut? Am avut o perioada proasta din cauza unor neincasari si am avut trei incidente similare de refuz de plata. Pana acum doar unul a depus plangere (ceilalti doi au sume sub 10.000Ron). Ideea este ca daca primesc de doua ori cate sase luni cu suspendare, trebuie sa le si execut?
In alta ordine de idei, daca sunt intr-o situatie ca aceasta si pot dovedi ca un client ce nu ne-a platit a cauzat situatia in care ma aflu, pot sa il implic in procesul penal ca si (nu stiu, poate spuno tampenie) terta parte?
1. Depinde cand primesti a doua condamnare (daca o primesti...etc). Vezi "suspendarea conditionata a executarii pedepsei" art.81 si urm. din Cod proc.penala, este usor de citit si de inteles (important art.83 si art.85 al.2 ).
2. Nu il poti implica in dosarul tau penal. Poti face la randul tau plangere penala impotriva acelei persoane, evident daca sunt intrunite elementele constitutive pt. vreo infractiune !
Daca nu exista nicio infractiune vezi in civil, cu siguranta poti face ceva, doar lucrezi pe baza unor contracte.
Parerea mea este ca in primul rand trebuie sa va angajati un avocat.
Aveti sanse sa scapati de inchisoare, deci sa nu executati in regim de detentie daca nu aveti antecedente penale.
Suspendare conditionata.
5AM
In cazul suspendarii conditionate se prevede ca, daca in termenul de incercare infractorul comite o infractiune din culpa, pedeapsa poate fi la randul ei ... (vezi toată discuția)