avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drept vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drept vizita minor

buna!
am si eu un mic caz!
in urma divortului,am primit drept de vizita asupra baiatului,in varsta de 13 ani,dupa programul cerut de catre mine.saptamanal,in fiecare weekend ,in prima si a 3 a saptamana din luna sambata,si in a 2 a si a 4 a saptamana ,duminica.in vacanta de iarna,am drept de vizita 3 zile,iar in vacanta de vara,2 saptamani,in perioada 1 iulie-15 iulie.divortul s-a pronuntat anul trecut,in luna septembrie.am avut baiatul intr-o vacanta de iarna,si una de vara.problema e ca baiatul doreste sa stea mai mult cu mine,dar fosta sotie nu este de acord sub nici o forma.as dori sa aflu,ce drepturi are baiatul,in special daca la dorinta lui,in nici un caz fortat de catre mine,doar la dorinta sa expresa,daca el doreste sa ma viziteze mai des,daca o si poate face.sau doar cu acordul fostei sotii.intreb ptr ca nici nu doresc sa fortez in vreun fel nota.reamintesc ca este vorba despre un minor in varsta de 13 ani si 7 luni.nu stiu daca acest lucru are vreo importanta,dar stiu sigur ca dupa varsta de 12 ani,minorul sau minorii rezultati in urma unei casatorii sunt chemati in fata instantei,de catre judecator,spre a fi intrebati cu cine doresc sa ramana.
va multumesc anticipat
Daca interesele minorului impun se poate dispune reincredintarea sa daca dvs solicitati asta, dca minorul are 10 ani impliniti va fi ascultat si se va face si o ancheta sociala.
Solicitati modificare program vizita , se va ascultat si minorul ,iar daca acesta vrea sa petreaca mai mult timp cu dvs, iar trebui sa se admita cererea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma cu un sfat ionela86 ionela86 Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare diana lazar diana lazar Suntem divortati de un an si jumatate. La divort mi-a fost incredintat copilul, o fetita de 7 ani la aceea vreme. Tatal nu a cerut stabilirea unui program de ... (vezi toată discuția)
Varsta la care un copil minor poate sa decida cu care dintre parinti sa stea susca lenuta susca lenuta buna seara.. am un baiat in varsta de 13 ani,si in urma divortului a fost incredintat bunicilor din partea tatalui, noi ne fiind in romania cind s-a desfasurat ... (vezi toată discuția)