avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Articolul 196 C
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Articolul 196 C

Buna seara,

Sunt intr-un conflict de munca cu angajatorul meu ce tine de circa 1 an. Pe mail am insa multe informatii prin care ma batjocorea (Ex: sa ii zic de ce sunt incapabil sa rezolv o problema, sa ii zic cat am stat la WC. , etc.).

As vrea sa le fac publice, pe un site.
Dar nu imi dau seama daca pot intra sub incidenta aticolului mai sus mentionat din Codul Penal asa cum e descris aici:
[ link extern ]

- mai ales exprimarea "daca fapta este de natura a aduce prejudicii unei per­soane" ma baga de tot in ceata" -

Mentionez ca in contractul de munca nu s-a semnat nimic in ceea ce priveste confidentialitatea unui asemenea "conflict". Sunt mentionate informatii financiare, conturi, facturi, etc...

Daca as face public aceast conflict, as intra sub incidenta codului Penal?

Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
ContSters173568, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 02:03, 4 Iunie 2011
Faptul ca angajatorul v-a jignit nu este un secret profesional. Ca sa intelegeti mai bine acel articol din C.pen va voi da niste exemple: un doctor care spune despre bolile stanjenitoare ale pacientilor sai, sau un psiholog care vorbeste despre problemele clientilor sai .
In schimb daca prin afirmatiile pe care le faceti cauzati un prejudiciu de imagine unei persoane aceasta va poate actiona intr-un proces civil pt a cere despagubiri. Cel mai bine ar fi sa nu faceti public conflictul ca sa nu riscati sa va creati singur probleme.
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
ContSters178374, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns!
Am asteptat cu interes acest lucru deoarece, asa cum am zis nu eram clarificat.
Prin afirmatiile pe care le voi face voi aduce un prejudiciu de imagine.
Problema este ca afirmatiile pe care le voi face vor fi mail urile din partea superiorilor.

In acest caz se mai considera a fi afirmatiile "mele" care aduc acest prejudiciu de imagine?

Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
ContSters173568, utilizator
Tinand cont ca mailurile le-ati primit in calitate de angajat in legatura cu efectuarea unei fapte de servici, consider ca divulgarea informatiilor legate de operatiunile firmei (facturi samd) este ilicita si aduce un prejudiciu firmei. Pe de alta parte, daca publicati doar injuriile ce vi s-au adus, nu cred ca au sanse de reusita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Publicarea corespondentei electronice ana.mirea ana.mirea Este legala publicarea, pe un ziar online, a unui e-mail trimis catre redactorul respectivului ziar, in conditiile in care a fost specificat in continutul ... (vezi toată discuția)
Divulgarea in presa cipisasu cipisasu Buna ziua, in toamna anului 2017 am portat un pachet de servicii din Vodafone, in Orange. Cu toate acestea, Vodafone continua pana in prezent sa factureze ... (vezi toată discuția)
Angajatorul are dreptul de a face public diagnosticul din concediul medical? ContSters81656 ContSters81656 Recent un angajator a solicitat predarea pe timpul concediului medical de angajat a masinii si a laptopului din dotare. La prezentarea celor doi delegati de ... (vezi toată discuția)