avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... DREPTURI AUTOR MANUALE
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

DREPTURI AUTOR MANUALE

Buna ziua. Am o intrebar daca ma poate ajuta cineva. Am realizat un manual si am dori sa il trimitem la tipografie , problema care s-a pus este cum se face copyright-ul.
Trebuie inregistrat undeva manualul sau se tine cont de data tiparii?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 22:16, 3 Iunie 2011
Dreptul de autor este protejat de la creatia operei, fara inregistrare, cf. Legii 8/1996 privind dreptul de autor. [ link extern ]

Art. 1.
...
(2) Opera de creatie intelectuala este recunoscuta si protejata, independent de aducerea la cunostinta publica, prin simplul fapt al realizarii ei, chiar neterminata .


Daca cesionati editurii drepturile patrimoniale de autor, aceasta va deveni titulara de la data contractului. Puteti inregistra opera si la CopyRo dar i-a fost pe moment suspendata activitatea de ORDA. Vezi [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Situatia e urmatoarea: se vrea publicarea unei carti. Editura e pe punctul sa incheie contractul cu autorul, insa editura nu are posibilitati practice de ... (vezi toată discuția)
Proiect animat, legalizare și drepturi de autor timeeab timeeab Bună seara! Am un proiect animat la care lucrez de 3 ani, iar de curând am pregătit o bandă desenată pentru lansarea lui. Tot este conceput până acum ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru traducatori Laura Ciobeica Laura Ciobeica Am incercat să găsesc în forum subiectul care să-mi ofere eventuale răspunsuri la o situaţie nouă pentru mine: [i]Drepturile de autor ale ... (vezi toată discuția)