Cine imi poate spune si mie daca ai fost concediat cu articolu 65 alin.1 cate zile de preaviz si cat se munceste in preaviz 4 sau 8 ore, si daca se mai acorda salarii compensatori
Imi pare rau tot nu inteleg:(( se mai aplica CCM pe ramura comert? pt firma care lucrez mentionez ca firma mai are 5 angajati cu tot cu administrator, mai pot cere cele 2 salarii compensatori am baza legala sau il dau in judecata si pierd timpul si nu rezolv nimic.Va multumesc
1. In scr. nr.156/DDS/14.03.2011, MMFPS, Directia de Dialog social, sub semnatura directorului Serghei Mesaros, spune ca a fost pelungit CCM ramura comert pana la 11.02.2012.
2. Asadar, daca CCM este inca in vigoare inseamna ca el trebuie respectat.
Ceea ce a invocat angajatorul a fost exact ceea ce prevede Legea nr.62/2011 .. unde scrie clar ca ccm la nivel de ramura de activitate se aplica pentru toti angajatii incadrati in unitatile din sectorul de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca si care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului.
Prin urmare, s-a introdus conditia obligativitatii respectarii c.c.m. numai pentru salariatii organizatiilor patronale semnatare ale contractului colectiv de munca.
Legea nr.62/2011 se aplica situatiilor aparute dupa intrarea acesteia in vigoare ... in speta, dupa data de 13 mai 2011.
Salarii compensatorii
cami e
Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)