avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de somaj si pensie de urmas
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de somaj si pensie de urmas

Buna ziua,
Copilul meu cel mare avand corijenta la mate nu a putut intra in bac in sesiunea din vara.Intrebarea mea este:pot sa il inscriu la somaj daca primeste pensie de urmas de pe urma sotului meu decedat?El urmeaza sa isi continue studiile.
Cel mai recent răspuns: ContSters167676 , utilizator 23:42, 4 Iunie 2011
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurãrilor pentru şomaj şi stimularea ocupãrii forţei de muncã:
Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.
2. Asadar mai intai trebuie sa obtina diploma de absolvent de liceu si apoi trebuie sa se inregistreze la Agentia de Somaj.
3. Legea 76/2002 nu interzice cumulul indemnizatiei de somaj cu pensia de urmas.
4. Luati legatura cu Agentia de Somaj pentru mai multe detalii.
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj pentru absolventii de liceu care nu au promovat examenul de bacalaureat Budacu Dorina Budacu Dorina Buna seara, \"Absolventii\" de liceu care nu au dat examenul de bacalaureat, sau l-au picat, care insa au diploma de calificare (cl 9-11 SAM) beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)
Somaj ARETAPARASCHIV@YAHOO.com ARETAPARASCHIV@YAHOO.com copilul a terminat facultatea,dar nu a dat licenta.,o va da sesiunea din februarie, are drept la somaj? (vezi toată discuția)