avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Furt de identitate?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Furt de identitate?

Buna ziua ! Am si eu o problema,m-a sunat ai mei si mi-au spus ca am primit amenda de la jandarmerie (300 ron) prin luna Ianuarie si acum a venit procesul verbal (4.06.2011) la primarie.Problema mea este ca in momentu faptei eu nu am fost la locul respectiv,eram plecat din localitate de mult timp si pot proba,eram la facultate.Practic cineva mi-a dat datele,probabil numele.Este posibil fara CNP sa se intocmeasca un PV valabil sau daca cineva imi stie CNP -ul,cum pot contesta aceasta amenda ? Cel care a dat date false ce infractiune a savarsit ? Cum ma pot indrepta impotriva lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters161789 , utilizator 12:18, 7 Iunie 2011
D'le, problema este sa faci o plangere impotriva p-v si in instanta dovediti ca nu este nici o fapta savarsita cu vinovatie de Dv. Aratati ca persoana necunoscuta sau cunoscuta s-a folosit de datele Dv. de indentitate si contravenientul fiind o alta persoana. Atentie sa nu treaca mai mult de 15 zile decand ati luat la cunostinta de p-v, ca altfel plangerea Dv. este tardiv introdusa.. Succes ;)
Normal un pv trebuie sa includa si cnp-ul, printre alte conditii de forma...Contestati in termen de 15 zile de la comunicare, daca totusi persoana care a dat datele dvs. s-a folosit si de cnp, probati faptul ca nu erati in localitate.Si aflati daca pv este si semnat.Cereti verificarea semnaturii .
Persoana care s-a folosit de identitatea dvs. a comis infractiunea de fals privind identitatea.Odata demonstrat acest aspect, nu dvs. va indreptati impotriva lui, organele de up se pot autosesiza, insa, daca v-a produs un prejudiciu, il puteti actiona in judecata In vederea repararii prejudiciului.
nu pot face contestare pt ca PV a fost semnat de cel care mi-a dat datele si a trecut cele 15 zile pt ca cei de la primarie m-au anuntat astazi ca este demult amenda la ei si trebuie sa o platesc.,in fine am vreo actiune impotriva amenzii ?
O.G nr.2/2002 prevede posibilitatea atacarii procesului verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii, in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia. .Eu zic sa incercati totusi, dat fiind faptul ca abia astazi primaria v-a inmanat pv.
Altfel, mai aveti posibilitatea de a face contestatie la executare, fiindca acet proces verbal , neatacat, devine titlu executoriu si va putea fi pus in executare de organele abilitate.
Acelasi lucru am patit si noi,am primit 3 procese verbale de contraventie,doua de la RATP si unul de la jandarmerie.Noi am depistat cine este persoana,din pacate sa musamalizat de catre parchet.Am facut propria investigatie si le-am demonstrat celor de la politie cine este persoana deoarece ei nu au facut nimic pana nu le-am dus noi martori si probe.PV de la jandarmerie a fost semnat de cel care-si daduse datele baiatului meu,un vecin. Daca stie adresa,cum se numesc parintii dv.,CNP-ul il solicita prin statie de la evidenta populatiei .De obicei cei care comit astfel de fapte spun ca nu au documentele la ei,iar cei de la jandarmerie in loc sa ii duca la politie sa le faca identificarea,le este mai usor sa incheie PV copletand CNP-ul solicitat prin statie.Eu am fost la RATP,unde l-am cautat pe cel care incheiase PV,cu mai multe fotografii printre care si a celui pe care l-am banuit,iar respectivul la identificat.La jandarmerie am procedat la fel numai ca aici a mers greu deoarece nu au dorit sa recunoasca ca au gresit.Respectivul infractor nu a patit nimic,satisfactia a fost ca l-am dovedit,noi ,nu politia.
Un sfat,cautati printre cunostinte,cineva apropiat .

Alte discuții în legătură

Procese verbale de contraventie nesemnate de mine sylor sylor Buna seara. Am primit pe 02.2.2011 de la impozite locale o foaie in care imi spunea ca am de platit o amenda in valoare de 150.00 (un milion 500mii) din care ... (vezi toată discuția)
Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua Paulll Paulll Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut ... (vezi toată discuția)
Contestatie la procesul verbal sau la titlul executoriu? Monica_M Monica_M Buna ziua! As dori sa cer un sfat legat de urmatoarea speta: Acum doi ani si ceva, intr-o noapte, sotul si cumnatul meu mergeau cu masina spre casa pe un ... (vezi toată discuția)