avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire neregulamentara am trecut peste liniea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua

Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut peste linia continua. A mai fost tras pe dreapta eu si cel pe care l-am depasit in acel moment (ca martor) si pus sa semneze procesul verbal inainte ca acesta sa fie scris si lasta apoi sa plece. Mie mi-au luat permisul pentru 30 de zile + amenda si mi-au dat o dovada valabila 15 zile (02.08.2009-16.08.2009). Precizez ca nu am semnat P-V deci acum nu il am la mine, a ramas la ei.
Imi recunosc greseala dar lucrul care ma determina sa imi recuperez permisul si sa nu platesc amenda este atitudinea politistilor care stateau la vanatoatre intr-un loc strategic (curba usoara la stanga, mascati de un panou publicitar)
Ce pot sa fac sa anulez P-V?
Mai am o intrebare: eu am dovada valabila 15 zile dar termenul maxim pt a primi P-V acasa este de 30 de zile, cum pot sa prelungesc valabilitatea dovezii pentru ca am nevoie de permis ca de aer.
Va multumesc anticipat.

P.S. ce se intampla daca nu primesc acasa P-V in termen de 30 de zile?
Cel mai recent răspuns: Cromatic , utilizator 11:43, 6 August 2009
Necomunicarea procesului verbal nesemnat , in termen de o luna de la inchierea acestuia , conduce la sanctiunea nulitatii absolute , ce poate fi invocata oricand , chiar de catre instanta , din oficiu.Contestarea poate fi facuta in termen de 15 zile de la comunicare , insa , din relatarea dumneavoastra, sanctiunea pare a fi una intemeiata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Necomunicarea procesului verbal nesemnat , in termen de o luna de la inchierea acestuia , conduce la sanctiunea nulitatii absoluta , ce poate fi invocata oricand , chiar de catre instanta , din oficiu.Contestarea poate fi facuta in termen de 15 zile de la comunicare , insa , din relatarea dumneavoastra, sanctiunea pare a fi una intemeiata.

Ok, acum nu ramane decat sa ma rog sa nu ajunga P-V la mine in 30 de zile.
Dar daca ajunge la mine pe 31.08.2009 (ultima zi) iar eu intentionez sa contest P-V (in termenul legal de 15 zile), de la data de 17.08.2009 pana la 15.08.2009 nu mai pot sa circul pentru ca dovada nu mai este valabila. Asta inseamna ca exact 30 de zile (cat mi-a fost suspendat permisul) eu nu am voie sa conduc. Nu se poate prelungi valabilitatea dovezii pentru ca eu vreau sa contest respectivul P-V? Chiar trebuie sa conduc.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Paulll, utilizator
Procesul verbal , totusi , poate fi constestat , in vederea aplicarii unei sanctiuni mai putin drastice , avand in vedere si istoria in trafic a dumneavoastra.
Asa incat , sanctiunea poate fi doar amenda , sau doar suspendarea permisului de conducere .
Recursul e suspensiv de executare , deci veti putea conduce pana la solutionarea acestuia .
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:
......, deci veti putea conduce pana la solutionarea acestuia .


Asta am inteles, dar daca se intampla cum am exemplificat eu mai sus rezulta 30 de zile fara permis (de la data expirarii dovezi pana la depunerea contestatiei).
Cu ce ma mai incanta pe mine castigarea procesului?
Eu vreau sa stiu cum pot sa obtin prelungirea valabilitatii dovezi pana la depunerea contestatiei.

Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
Paulll, utilizator
Din pacate pentru dv, nu aveti cum sa prelungiti aceea dovada, in momentul in care o sa prezentati la politie un certificat de grefa care sa ateste faptul ca ati contestat pv o sa vi se elibereze direct permisul ........Practic dv ati gresit in momentul in care nu ati luat semnat pv (il semnati si la alte mentiuni puteati completa "nu consider masura intemeiata ", sau alta mentiune de genul ...."contest legalitatea "etc.) acum sunteti in urmatoarea situatie : pe care ati sesizato deja, o sa va expire dovada, o sa ramaneti fara permis pana vine p.v acasa, pana obtineti certificatul de grefa si recuperatii permisul (asta in cazul in care e in acelas judet, ca daca vb de jud diferite pana vine permisul ....alta discutie ) mai apoi se judeca , pierdeti si trebuie sa platiti si amenda intreaga si ramaneti fara permis inca 30 de zile .............Sfatul meu in situatii de genul acesta semnatii procesul verbal cu obiectiunii, platitii amenda in 48 H, si dupa aia facetii contestatie la procesul verbal daca castigatii bani platitii vi se restituie ......

Alte discuții în legătură

Termen comunicare proces verbal contraventie stefanut stefanut \"Executarea sanctiunilor contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea ... O-Mihai O-Mihai Buna ziua! Am primit amenda pe data de 10 octombrie pentru nearcordarea prioritatii pietonilor. Nu am semnat procesul verbal, iar o perioada nu am fost acasa ... (vezi toată discuția)
Comunicare proces verbal contraventie fara data de comunicare LPK LPK Buna ziua, in cazul in care am refuzat sa semnez un proces verbal emis de un agent de la circulatie, care ar fi ordinea legala a metodelor de comunicare a ... (vezi toată discuția)