avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare bani pentru reparatia acoperisului ap. et.4
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare bani pentru reparatia acoperisului ap. et.4

Buna ziua!
Am cumparat un ap. la et.4 in iunie 2010, si pentru siguranta am reparat acoperisul(cu carton). Asociatia de locatari a luat in primire lucrarea de la firma care a efectuat reparatia iar eu am platit-o integral,urmand sa-mi recuperez banii. de atunci si pana acum, nici un vecin de sub mine nu a dat nici un ban. Administratora asociatiei imi spune sa le tot amintesc ca trebuie sa-mi dea banii inapoi. Eu sunt satula sa cersesc banii care pana la urma imi revin. As vrea sa-i actionez in judecata, dar nu stiu cum trebuie sa procedez. Trebuie sa ii dau in judecata pe vecinii de sub mine sau doar asociatia de locatari? in afara de factura mai am nevoie si de alte acte? cam cat m-ar costa cheltuielile de judecata?
Va rog sa ma ajutati!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:57, 6 Iunie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Eu cred ca inainte de a se apuca cineva de vreo treaba in cazul nostru reparatia acoperisului este normal sa se intrebe in stanga si in dreapta pe ceilalti vecini de palier daca au si ei probleme cu infiltratiile.Apoi se poate discuta la asociatie situatia, facandu-se si acolo aratare daca sunt probleme si ce fel de probleme.
Deci dupa aceste demersuri se discuta despre cum si cat trebuie facuta reparatia pentru costuri mai mici.
Deci cel mai important lucru este sa se convinga vecinii ca reparatia se impune de urgenta .

La noi pe scara vecinul de la etajul 4 a executat fara sa intrebe pe nimeni reparatia si de unde nu existau probleme inainte dupa aceea au inceput si vecinilor infiltratiile in casa.:stunned:
Deci este ideal ca problema să fie preluată de conducerea asociației, ceea ce mulți nu vor să-și asume responsabilitatea (vorbesc de membri comitetului și președinte).

După toată povestea povestită mai sus (cu procesul pierdut) când am abordat, la ședința din aprilie, problema reparațiilor ce trebuiesc făcute la hidroizolație în vara asta, mi-au sărit în cap (de-mi venea să-i las acolo și să plec acasă) - „care are probleme să-și rezolve, să meargă la vecini să strângă semnături...”

Nu știu de ce iau toți foc când vine vorba de acoperiș, pentru țevile din subsol nu ies discuții, chiar am pus pe liste luna asta câte 65 de lei (în medie) pentru înlocuirea conductei principale la două scări, participă toată asociația și toți au fost de acord.
Pentru ca pe tevi le vine apa, dar de pe acoperis nu-i ploua, ca sta vecinul de la ultimul etaj pe post de umbrela pentru ei!X-(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperișul blocului Adriana241971 Adriana241971 Locuiesc la etajul 4 si de foarte mulți ani plouă în apartament ...intrebarea mea e : e datoria mea să repar acoperișul blocului sau lucrările de ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc Crisib Crisib În urmă cu un an acoperişul blocului în care locuiesc a fost hidroizolat. La această reparaţie am contribuit toţi locatarii de pe coloana respectivă. ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis morenamaria morenamaria buna seara.locuiesc la et.4 al unui bloc care are hidroizolatie. am dori sa construim un acoperis .care este legea care reglementeaza modul de atribuire a ... (vezi toată discuția)