avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii subventii absolventi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

subventii absolventi

buna,
tocmai am absolvit o facultate si as vrea sa stiu daca pot sa primesc (sau angajatorul) acele 1.5 salarii minime brute chiar daca sunt angajat din timpul facultatii. multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:29, 21 Iulie 2008
Conform Legii nr. 107/2004 pentru completarea si modificarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, stimularea angajatorilor pentru incadrarea in munca a absolventilor institutiilor de invatamant este diferentiata in functie de nivelul studiilor.
Masurile de stimulare a incadrarii in munca a absolventilor constau in acordarea unor subventii in cuantum de 1-1,5 salarii de baza minime brute pe economie, timp de 12 luni, angajatorilor care incadreaza absolventi ai institutiilor de invatamant si ii mentin in activitate pe o perioada de cel putin 3 ani.
Pentru a beneficia de subventiile prevazute de Legea nr. 76/2002, angajatorii care incadreaza absolventi trebuie sa incheie cu agentiile de ocupare a fortei de munca conventii prin care se obliga sa pastreze raporturile de munca ale absolventilor incadrati cel putin 3 ani de la incheierea conventiei.

Subventia este acordata doar dupa absolvirea facultatii.
Din pacate, nu va incadrati in dispozitiile legii referitoare la primirea acestor sume .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventia angajatorului xpbogdan xpbogdan Ca si administrator, fiind absolvent de facultate, pot beneficia la prima angajare pe firma proprie de acea subventie oferita de stat pentru studentii ... (vezi toată discuția)
Incadrare absolventi - subventionarea locurilor de munca larisalaly larisalaly Buna ziua, Conform Legii nr. 76/2002 (+ Legea 250/2013 pentru modificarea şi completare) angajatorii pot beneficia de subventii in urma angajarii ... (vezi toată discuția)
Angajare absolventi Vioreld Vioreld salutare. imi puteti spune si mie pashii care trebuiesc urmatzi daca firma vrea sa angajeze absolventi, in cazul carora Somajul contribuie cu un procent la ... (vezi toată discuția)