avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce trebuie sa fac pentru inscrirea in R.O.I.?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce trebuie sa fac pentru inscrirea in R.O.I.?

Buna ziua!
Locuiesc intr un oras mic, am o firma(platitoare de TVA) si ma intereseaza pentru achizitionarea de marfuri din strainatate ce trebuie sa fac. Am inteles ca trebuie sa ma inscriu in Registrul Operatorilo Intracomunitari dar nimeni nu mi poate da un raspunt cert. Unde trebuie sa depun cererea de intregistraresi ce acte sunt necesare?Multumesc,
Gabriela
Cel mai recent răspuns: mona_lisa , utilizator 23:06, 13 Iunie 2011
Va trebuie "licenta de import-export." Mergeti la un cab. de avocatura care se ocupa cu perfectarea actelor privind licenta aratata. Ca altfel va bateti capul degeaba..#-o
Nu este vorba de acea licenta .
Inscrierea in registru este o operatiune de natura fiscala , nu comerciala .

Trebuie completat un formular care se depune apoi la adm fiscala de care apartineti.
Acesta este formularul :
[ link extern ]

si din continutul lui , veti vedea ca veti avea nevoie si de cazierul judiciar al adm .si asociatilor .
Cand veti cere la politie aceste caziere , specificati ca va trebuie pentru Registru intracomunitar . Este foarte important acest lucru, pentru ca asa va scrie si in cazier .
Cititi va rog, instructiunile acestui formular si daca aveti nelamuri, reveniti .
Multumesc. In cat timp se aproba(respinge) si in cat timp pot efectua achizitia de marfuri in cazul in care primesc un raspuns afirmativ?
Cu placere .In maxim zece zile primiti raspuns . De fapt , raspunsul este Decizia privind inregistrarea (daca totul este ok) sau respingerea inscrierii in ROI .
Urmariti :
[ link extern ]

Daca veti fi aici :acute: inseamna ca sunteti in ROI si puteti desfasura op.intracomunitare .
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
Magda Staicu, Consultant fiscal
Va multumesc,
Gabriela

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare danuuu danuuu Doresc sa aduc produse de curatenie din Spania pentru a fii vandute in romania si as dorii sa stiu care sun autorizatiile sau ce trebuie sa fac ca sa fiu in ... (vezi toată discuția)
Importul produselor alimentare din bulgaria luciancozlac luciancozlac Vreau sa import produse alimentare din bulgaria in vederea deschiderii unui magazin alimentar cu produse fabricate in bulgaria(produse din ... (vezi toată discuția)
Import fructe din grecia clocotici clocotici buna ziua as dori sa aflu mai multe informatii- cum trebuie sa procedez, ce acte imi trebuie sa import fructe din grecia pentru a le vinde angro in romania. (vezi toată discuția)