Vreau si eu o lamurire. Pentru a putea participa la concursul de admitere in magistratura sunt necesare indeplinirea anumitor conditii, dintre care una este ca la data sustinerii examenului sa ai o vechime de cel putin 5 ani, in functia de jurist. Intrebarea mea este cum se face dovada celor 5 ani. Prin cartea de munca sau este necesar si sustinerea examenului de definitivat pentru consilier juridic?
Pe de o parte prin carnetul de munca impreuna cu adeverinta ce va fi eliberata de angajator pentru vechimea si functia aferente perioadei 01.01.2011 - la zi.
Pe de alta parte prin adeverinta de promovare a examenului de definitivat in functie, organizat inclusiv de colegiul, uniunea sau asociatia in care probabil sunteti deja membra.
Sa inteleg ca trebuie amandoua.
Vechimea trebuie sa fie neintrerupta, sau conteaza ca am intrerupt pentru concediu de crestere copil?
Unde ar trebui sa intereb despre acest aspect, la INM sau la CSM?
Multumesc frumos pentru raspuns
nu ai nevoie de nici un definitivat dat la uniunea juristilor ... nu la magistratura ... la avocatura se cere da nu inteleg de ce ...numai ca asta e alta poveste ...concediul pt crestere copil nu e considerat intrerupere ...si eu am avut suspendat raportul de serviciu pt 6 luni si nu a contat ... de preferat sa ai 5 ani fara concediul de crestere a copilului pt ca am inteles ca la unii a luat in calcul ca vechime in specialitate cic-ul la altii nu ...deci pt a evita emotiile la data sustinerii concursului sa ai 5 ani ... sper sa iti fi fost de folos ...
Poti merge fara emotii, se ia in calcul vechimea si pentru perioada in care ai fost in concediu pentru crestere copil din anul 2006. Dosarele care au fost respinse poate au avut alt impediment. Stiu f multe dosare admise, inclusiv dosarul meu.