avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii acordare subventie la angajarea unei persoane ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii acordare subventie la angajarea unei persoane care mai are aproape 3 ani pana la pensie

As dori sa stiu si eu care este legea care mai reglementeaza acordarea subventiei la angajarea unei persoane care mai are aproape 3 ani pana sa iasa la pensie pentru limita de varsta .

Persoana in cauza nu mai este somer, si daca o angajez cu CIM pe durata nedeterminata stiu ca primeste subventie de la somaj (la nivelul salariului minim pe economie) pentru maxim 3 ani fara un pic, toata perioada, dar nu stiu exact care sunt conditiile si legea care prevede asta.

O persoana nascuta in martie 1950, o sa poata iesi la pensie la 1 iunie 2014 dupa noua lege ?

Cel mai recent răspuns: elena_7110 , utilizator 13:00, 8 Noiembrie 2011
1.Legea 76/2002 art.85 alin 5. Este tot somer dar neindemnizat. trebuie sa se inscrie desi in unele parti sunt refuzati cei de varsta lor, le da statistica peste cap.
2.Cu martie 2015 la varsta de 65 ani (daca nu are reducere pentru lucrul in conditii deosebite/speciale de munca).
Deci, concluzia este ca omul pe care vreau sa-l angajez, nu indeplineste conditiile necesare pentru a primi subventie, conform art 85,alineatul 5 din Legea 76/2002 ! :(

Are pana acuma stagiu de cotizare de aproape 318 luni si nu poate sa iasa nici la pensie anticipata partiala pana in iunie 2014 .:sorry:
Asa se pare, are mai mult de 3 ani pana la pensia pentru limita de varsta si nu are stagiu de 35 ani pentru pensia anticipata partial.
Buna ziua,
Apropo de acest subiect ( care ma intereseaza foarte mult) ca o concluzie se pot angaja si persoane in varsta , sau aproape de pensionare doar daca respectivele persoane sunt somere si indemnizate ???

cu respect
Pot fi angajati si somerii neindemnizati daca indeplinesc conditiile !

Alte discuții în legătură

Somer neindemnizat eukyra1 eukyra1 Buna ziua, as dori sa intreb,in cazul unui somer neindemnizat,daca o societate care urmeaza sa-l angajeze,beneficiaza din partea statului de anumite ... (vezi toată discuția)
Somaj maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, am firma in reorganizare as dori sa stiu, daca angajez persoane din somaj cu 3 ani inainte de varsta de pensionare cat timp primesc subventia? ... (vezi toată discuția)
Somaj - facilitati pentru angajatorii persoanelor cu varsta >50 ani steaua59 steaua59 ce facilitati are un angajator daca angajeaza o persoana trecuta de 50 de ani: prima intrebare daca acea persoana este in somaj si a doua ... (vezi toată discuția)