avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii acordare subventie la angajarea unei persoane ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii acordare subventie la angajarea unei persoane care mai are aproape 3 ani pana la pensie

As dori sa stiu si eu care este legea care mai reglementeaza acordarea subventiei la angajarea unei persoane care mai are aproape 3 ani pana sa iasa la pensie pentru limita de varsta .

Persoana in cauza nu mai este somer, si daca o angajez cu CIM pe durata nedeterminata stiu ca primeste subventie de la somaj (la nivelul salariului minim pe economie) pentru maxim 3 ani fara un pic, toata perioada, dar nu stiu exact care sunt conditiile si legea care prevede asta.

O persoana nascuta in martie 1950, o sa poata iesi la pensie la 1 iunie 2014 dupa noua lege ?

Cel mai recent răspuns: elena_7110 , utilizator 13:00, 8 Noiembrie 2011
Buna seara,

Multumesc pt raspuns, acum as dori sa detaliez umpic : persoana respectiva este pensionata pe caz de boala si mai are aprox. 3 ani ca sa iasa la pensia cuvenita varstei. A fost la AJOFM sa se intereseze daca se poate angaja- raspunsul a fost da (4 ore ), si deasemeni a intrebat si ce facilitati se acorda angajatorului si de aici a primit raspunsul ca angajatorului nu-i se acorda nici o facilitate , mentionez ca intruneste toate conditiile amintite in articolul 85.
multumesc!
Numai persoanle pensionate de gradul III de invaliditate pot lucra cu 4 ore/zi ... cei pensionati gradul I si II de invaliditate nu pot lucra.

Art.85 din Legea nr.76/2002 prevede ca , angajatorii care încadreazã în muncã pe perioadã nedeterminatã şomeri în vârstã de peste 45 de ani sau şomeri care sunt pãrinţi unici susţinãtori ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadã de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurãrilor pentru şomaj, aferentã persoanelor încadrate din aceste categorii, şi primesc lunar, pe aceastã perioadã, pentru fiecare persoanã angajatã din aceste categorii, o sumã egalã cu valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncã sau de serviciu cel puţin 2 ani.
Buna ziua,

As dori sa fac o mica concluzie sa vad daca am inteles corect, si cine stie poate informatiile , daca sunt corecte, pot ajuta si pe altcineva ..
Persoana pe care firma dorea sa o angajeze este pensionata pe caz de boala gr III, deci cu dreptul de a lucra 4 ore pe zi, angajatorului nu beneficiaza de nici o facilitatea conf Art.85 din Legea nr.76/2002, pt simplul fapt ca persoana respeciva are un venit ( cel rezultat din pensie).
Doamna de la A.J.O.F.M.a fost foarte draguta si m-a informat asupra documentelor care sunt necesare pentru a putea angaja o persoana cu varsta peste 45 de ani si anume :
1.adeverinta de venit de la finante
2.adeverinta de la medic
3.si deasemeni trebuie depusa la fortele de munca o oferta de loc de munca vacant( neaparat sa aiba nr de inregistrare), normal depusa de angajator.
Cam atat stiu deocamdata, daca e corect sau incorect ceva va rog sa scrieti, pt ca tuturor ne este de folos.
o zi buna
Si eu ma aflu intr-o situatie de gen.Am angajat o pers de 58 de ani ,care a lucrat de mult cu c.i.m. cca 3 luni,de atunci nu a mai lucrat nicaieri.Ca angajator ,beneficiez de subventia de la stat? Contractul a inceput din 20 octombrie.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
elena_7110, utilizator
Din cate stiu ,actele mentionate sunt necesare la orice angajare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer neindemnizat eukyra1 eukyra1 Buna ziua, as dori sa intreb,in cazul unui somer neindemnizat,daca o societate care urmeaza sa-l angajeze,beneficiaza din partea statului de anumite ... (vezi toată discuția)
Somaj maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, am firma in reorganizare as dori sa stiu, daca angajez persoane din somaj cu 3 ani inainte de varsta de pensionare cat timp primesc subventia? ... (vezi toată discuția)
Somaj - facilitati pentru angajatorii persoanelor cu varsta >50 ani steaua59 steaua59 ce facilitati are un angajator daca angajeaza o persoana trecuta de 50 de ani: prima intrebare daca acea persoana este in somaj si a doua ... (vezi toată discuția)