As dori o lamurire. Firma unde lucrez face constructii din lemn, produce lambriuri, podele etc, pe baza de comanda (nu lucram pe stoc) pentru persoane fizice. Pentru fiecare constructie se intocmeste un contract, pe baza caruia se emit facturi fiscale. Intrebarea mea este: pot sa emit chitanta pentru persoana fizica pentru incasarea facturilor (in cazul constructiilor pe baza de contract)? Dar pentru celelalte produse vandute catre persoane fizice (podea, scanduri...)?
Multumesc anticipat
da e obligatoriu pentru lucrari catre persoane fizice.....pt firme chitanta, pt pers.fizice bon fiscal
mai mult, pt orice lucrare de prestari servicii tamplarie pvc, pentru orice suma se intocmeste contract...
mai mult , pe toate facturile se scrie conform contract nr... din data.....
daca zice garda asaaaB-)
pt celelalte produse vandute la persoane fizice, sigur bon fiscal...
multumesc ....... am crezut ca poate este vreo portita.... ceva... pentru contract de valoare mare , persoana fizica etc.(eu n-am gasit nimic in lege). Dar..."daca zice garda asaaa" inseamna ca asa trebuie sa fie :)
Multumesc
Conf.OUG28/1999 :"Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1)......o) efectuarea lucrărilor de construcţii, reparaţii, amenajări şi întreţinere de locuinţe;"...
Cum procedez cu incasarea atunci cand efectuez lucrari de constructii si reparatii locuinte pentru persoane fizice? De obicei intocmesc un contract cu persoana fizica, emit facturi fiscale conf.contract si incasarea o facem pe baza de chitanta sau op. In cazul acesta este ok cum am procedat pana acum, cu chitante pentru persoane fizice? Multumesc