Adam Grecu a scris:
In postura in care am reprezentat asociatia, nu am putut sustine o discutie pe fond deoarece, mi s-a explicat ca nu am pregatire juridica (am fost intrebat), ei in aceste conditii, pentru a fi oarecum pe picior de egalitate cu partea adversa - reprezentata de obicei de un avocat, caruia i s-a permis acest cuvant pe fond, am dedus eu ca s-a permis reprezentantului asociatiei prezentarea cu cel putin 5 zile de termenul discutiei pe fond, prezentarea acelor concluzii scrise.
La cateva procese pe care le-am avut cu restantierii si in care nu am incheiat contract cu un avocat, am delegat (delegatie scrisa din partea asociatiei semnata de presedinte sau vicepresedinte), deci am delegat o persoana sa reprezinte asociatia: presedintele sau administratorul dar puteam sa delegam si pe altcineva dintre membrii comitetului care s-ar fi priceput.
Asa, ca reprezentant al asociatiei, atat presedintele cat si administratorul au participat la procese in cadrul Judecatoriei si apoi in recursuri la Tribunal. Am avut in ultimii 3 ani peste 20 de dosare din care doar cinci cu avocat.
Reprezentantul asociatiei, prezent la proces (presedintele sau administratorul) au fost intrebati daca au de depus documente, daca au cereri..., si li s-a acordat cuvantul pe fond. Atat in procesele de la Judecatorie cat si in recursurile de la Tribunal nu am fost opriti, ba dimpotriva am fost invitati sa ne sustinem cauza pe fond.
Acum o saptamana, neavand timp suficient sa ma documentez pentru un recurs la Tribunal, intentat de un restantier care pierduse in Judecatorie, am soliciatat instantei un termen pentru a ma documenta (nu stiam ce a scris in cererea de recurs) si pentru a depune documente...
Avocatul restantierului a intervenit imediat replicand ca nu am ce documente sa mai depun... Presedintele completului rasfoieste dosrul si spune ca-mi respinge cererea de amanare, ca se va trece la judecare si-o sa-mi dea cuvantul pe fond dar dupa cuvantul recurentului (avocatul restantierului). M-am conformat, am ascultat sustinerile avocatului si-apoi am spus si eu ce aveam de spus.
Redau pe scurt. Solicit instantei sa respinga recursul pe urmatoarele considerente: am actionat in judecat pe dl Ionescu in 17 ianuarie 2008 depunand la dosar dovezile referitoare la debite...; restantierul a solicitat expertiza; s-a efectuat expertiza cu expertul desemnat de instanta cu acordul restantieruli; restantierul la termenul urmator a contestat raportul de expertiza;.... s.a.m.d...
Judecatoria a obligat restantierul, dupa 12 termene, sa plateasac debitele catre asociatie si cheltuielile de judecata in suma de...; In aceasta perioada restantierul nu a platit nimic catre asociatie, toate cheltuielile fiind suportate din fondurile asociatiei formate prin contributia vecinilor, majoritatea pensionari modesti care au ca prima grija, luna de luna, achitarea datoriilor catre asociatie; In numele acestor pensionari va rog sa respingeti recursul...
Pe scurt acesta a fost cuvantul meu pe fond, fara sa va redau aici cifre, date exacte, nume, asa cum le-am prezentat in instanta.
A ramas in pronuntare si peste doua zile am aflat ca s-a respins recursul intentat de restantier, ramanand valabila hotararea judecatoriei, cea care-l obliga pe restantier sa plateasca...