avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate ITM sa-mi ceara contractele cu furnizorii mei?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate ITM sa-mi ceara contractele cu furnizorii mei?

Am fost chemat la itm si am prezentat ce mi-au cerut (dosare cu cei 3 angajati, etc). Mi-au scris pe o foaie vreo 3 avertismente (ceva cu nediscriminarea gravidelor in ROI, programarea concediilor... iar controlul cica inca e in desfasurare) La sfarsit, verificand dumnealor in prealabil pe internet domeniul meu de activitate - publicitate, mi s-a cerut sa trimit copii dupa contracte cu furnizorii mei, chipurile ca sa se convinga de faptul ca nu exista ce stiu eu ce raporturi de munca, altele decat cele aduse la cunostinta prin dosarele puse la dispozitie. Intrebarea mea e daca eu sunt obligat de vreo lege sa le pun la dispozitie contractele cu furnizorii mei (macar prima pagina - mi s-a zis)?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:58, 12 Iunie 2011
Nu sunt specialista in domeniu dar consider ca este domeniul ANAF - ului ceea ce au cerut ei !
Nu are cum sa va dea trei avertismente la un singur control .. acela este un plan de masuri pentru a completa R.I. cu acele aspecte semnalate de catre ITM.
Se pare ca se va face un control incrucisat de vi s-a cerut copii de pe prima pagina a contractelor incheiate cu furnizorii dvs.
lnspectorii de munca au dreptul sa solicite conducerii persoanei juridice sau persoanei fizice documentele şi informaţiile necesare pentru realizarea controlului.
da sunteti obligat sa faceti dovada nevinovatiei privind munca la negru, absolut tot ce va cer, inclusiv garda financiara va poate cere si nu va face control dar verifica pe cineva.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2011
ovidiu7676, utilizator
cateva din contractele mele au clauze de confidentialitate si mai mult pe prima pagina apar si tarife... da, asa e, era plan de masuri. ce control incrucisat? pai atunci sa-mi ceara contractul de la firma la care se face controlul incrucisat. nu cred ca e legal, eu cred ca au dreptul sa verifice doar ce tine de felia lor. nu mi-a gasit nimic serios in neregula, cel mai probabil am avut o plangere si acum... cauta ceva.
"lnspectorii de munca au dreptul sa solicite conducerii persoanei juridice sau persoanei fizice documentele şi informaţiile necesare pentru realizarea controlului." - dar in limita legii... si n-am vazut nicaieri in vreo lege ca au dreptul sa solicite contracte. ANAF-ul da, dar cei de la itm? si daca da... ok, dar as vrea sa vad articolul din lege. eu am vazut ca pot solicita doar ce tine de felia lor, respectiv dosarele de personal, state de plata... mai astept pareri :)
Cititi Legea nr.108/1999 acolo veti gasi drepturile inspectorilor de munca care vin in control ...

Alte discuții în legătură

Salariu gri, dovada in instanta ContSters47405 ContSters47405 De doi ani lucrez la o societate, pe cim si statul de plata este inscris salariul minim pe economie, restul de bani ii primesc in plic. Cum pot dovedi in ... (vezi toată discuția)
Amenda contract neinregistrat teodorescu madalina teodorescu madalina Buna ziua, Doar ce am primit o amenda de la ITM pentru ca un angajat a dat declaratie ca a inceput munca pe data de 06.02.2013 si eu am inregistrat contractul ... (vezi toată discuția)
Loc de munca pauldragos76 pauldragos76 am o intrebare lucrez la o firma de galle la negru la accidare ce pot face sa am acte in regula .. si mai este problema cu bani.nu se ia masuri de loc in buzau ... (vezi toată discuția)