Sunt divortata din aprilie anul trecut, am in custodie 2 copii minori, iar ex-sot nu le-a mai platit copiilor de 3 luni pensia alimentara.
Un an de zile, cat a fost in somaj, a platit...O suma simbolica, ce-i drept, dar a platit...Acum, neavand venituri oficiale, fapt pe care se si bazeaza de altfel, (desi el lucreaza deja) nu vrea sa-mi plateasca, zicand nu nu va pati nimic, ca legea nu-l va obliga la plata pensiei alimentare, deoarece nu are venituri...
Mentionez ca are pe numele lui o masina, pe care, am inteles ca vrea s-o vanda, ptr ca va primi alta de la rudele din Germania...
Ce ma sfatuiti sa fac? Care ar fi miscarea cea mai inteleapta din partea mea, ptr ca fetele mele sa beneficieze de dreptul de a primi de la tatal lor pensia alimentara?
Am sanse sa primesc odata si odata dreptul fetelor?
Dar, ce se intampla cu legea care-l obliga la plata pensiei, desi nu are venituri oficiale?..Ca doar asa e : un procent din venitul minim pe economie. .parca.
V-as ruga sa -mi spuneti daca in sentinta e imperios necesar sa fie specificat faptul ca, in cazul in care nu realizeaza venituri, este totusi obligat la plata pensiei un procent anume din venitul minim pe economie?...Intr-adevar, in sentinta mea nu este mentionat si acest lucru...
Poate sa fie asta motivul real ptr care executorul a refuzat sa ma ajute?
M-a trimis din nou la avocat, desi , mi-a spus ca in cazul in care el , ex-sot nu realizeaza venituri, nu voi rezolva mare lucru...
Tatal este obligat sa plateasca asa cum scrie in hotarare. Daca acesta nu realizeaza venituri, pensia nu se raporteaza automat la venitul minim pe economie.
De ce nu mergeti dv in instanta cu o cerere prin care solicitati stabilirea pensiei raportat la minim pe economie tocmai pentru faptul ca tatal nu are venituri?
Poate e tardiv, dar mai pot recupera si pensia stabilita de instanta, din momentul in care a inceput divortul pana la finalizarea lui...ptr cele 6 luni?...
Dupa divort, el a intrat in somaj...Pensia am primit-o...din somaj...E singura, de altfel, pe care am primit-o...
Pensia alimentara
MARCEL2012
mar interesa sa stiu daca se prescrie pensia alimentara.am inteles ca se prescrie dar nu stiu daca se prescrie la 5 ani sau indiferent de timpul neplatirii ... (vezi toată discuția)